Παρασκευή
09.12.2022

Μαζική συγκέντρωση κατά της έξωσης της δημοσιογράφου Ι. Κολοβού, μετά από εισβολή (βίντεο)

Μαζική συγκέντρωση κατά της έξωσης της δημοσιογράφου Ι. Κολοβού, μετά από εισβολή (βίντεο)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιείται από νωρίς το απόγευμα έξω από το σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, το οποίο βγήκε σε πλειστηριασμό για χρέη 15.000 ευρώ.

Η γειτονιά του Ζωγράφου, τοπικοί φορείς, συνδικάτα, φοιτητές και κόμματα της Αριστεράς επιφύλαξαν συγκλονιστική συμπαράσταση στην κ. Κολοβού,. Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί, λίγο πριν τις 8:00, έσπασαν την πόρτα με ηλεκτρικό πριόνι και μπήκαν στο σπίτι της για να πραγματοποιηθεί έξωση.

Κι ενώ στο διαμέρισμα είχε μεταφερθεί νέα πόρτα ασφαλείας προκειμένου να σφραγιστεί, αλληλέγγυοι κατάφεραν να εμποδίσουν την τοποθέτησή της.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

«Ήρθαν με ηλεκτρικό πριόνι και έσπασαν την πόρτα, ο κλητήρας με τράβηξε βιαίως, με έχει τραυματίσει, το χέρι μου έχει πρηστεί.  Το σπίτι δεν το πήρε fund, το πήρε η ιδιώτης», δήλωσε στο Κόκκινο 105,5  η Ιωάννα Κολοβού.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.  αναφέρει τα εξής:

Σχετικά με διαδικασία έξωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα (21-11-2022) το πρωί σε οικία ημεδαπής στην περιοχή του Ζωγράφου, διευκρινίζεται οτι ζητήθηκε από την διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών αστυνομική δύναμη για την παροχή συνδρομής στον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του (APΘPO 160 TOY Π.Δ. 141/91).

Πηγή: Naftemporiki.gr