Ματ Χάνκοκ: «Ξενοκοιμόταν» ο πρώην υπουργός με χρήματα των Βρετανών φορολογουμένων;

Το παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση του υπουργού Υγείας της Βρετανίας αποκαλύπτει σήμερα η Daily Mail. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο Μπόρις Τζόνσοναναγκάστηκε να αποδεχτεί την παραίτηση του Ματ Χάνκοκπερίπου ένα 24ωρο αφότου τον στήριξε, καθώς υπουργοί της κυβέρνησής του ξεκαθάρισαν ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να κάνουν το ίδιο και να υπερασπιστούν δημόσια τον πρώην συνάδελφό τους.

Πηγές από το κόμμα των Τόρις αποκάλυψαν ότι υπεύθυνοι κομματικής πειθαρχίας προειδοποίησαν τον Βρετανό πρωθυπουργό, που επιθυμούσε να κρατήσει τον Χάνκοκ στο πόστο του, ότι «η υποστήριξη έχει στερέψει» μετά την παραδοχή του ότι παραβίασε τους κανόνες του lockdown ερωτοτροπώντας με την παντρεμένη σύμβουλό του.

Κανένα από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου δεν στήριξε τον Χάνκοκ με κάποια ανάρτηση social media, ακόμα κι όταν ο Τζόνσον δήλωσε την Παρασκευή ότι «θεωρεί το θέμα λήξαν».

Μια πηγή από το Συμβούλιο είπε στην εφημερίδα: «Για να είμαστε δίκαιοι απέναντι στον Τζόνσον, η αντανακλαστική του αντίδραση είναι πάντα να προσπαθήσει να σώσει κάποιον, αντί να τον πετάξει στους λύκους να τον φάνε κάθε φορά που ξεσπάει σάλος στο Twitter. Όμως νομίζω ότι σε αυτήν την περίπτωση ήταν ξεκάθαρο την Παρασκευή ότι αυτή η υπόθεση θα μπορούσε να τελειώσει μόνο με έναν τρόπο. Αυτό που τσάντισε τον κόσμο ήταν η υποκρισία του Ματ. Έθεσε κανόνες και δεν τους ακολούθησε. Έβαλε την ερωμένη του στη μισθοδοσία… Όταν ο καθηγητής Φέργκιουσον βρέθηκε σε παρόμοια θέση, προσπάθησε να εμπλέξει την αστυνομία. Γι’ αυτό κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να κουνήσει έστω και το μικρό του δαχτυλάκι για να τον βοηθήσει. Η αξιοπιστία του καταστράφηκε, αυτό μπορούσαν να το δουν όλοι εκτός από τον πρωθυπουργό. Και κανείς δεν ήθελε να ρισκάρει την δική του αξιοπιστία στηρίζοντάς τον».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χάνκον παραιτήθηκε τελικά από το πόστο του υπουργού Υγείας το περασμένο Σάββατο, πάνω από ένα 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση πλάνων από ένα βίντεο που τον έδειχνε να φιλάει παθιασμένα τη συνεργάτιδά του Τζίνα Κολαντάντζελο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η αποκάλυψη ότι ο πρώην υπουργός είχε πάρει μαζί του την ερωμένη του στη Σύνοδο G7 έχει προκαλέσει αντιδράσεις σήμερα στη Βρετανία, με κάποιους να διερωτώνται εάν ο Χάνκοκ ξόδευε χρήματα των Βρετανών φορολογουμένων για να ξεκλέβει χρόνο με την αγαπημένη του.

«Το ταξίδι του υπουργού Υγείας σε μια συνάντηση με άλλους ομολόγους του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στις αρχές Ιουνίου περιλάμβανε μια διανυκτέρευση, όμως δεν είναι γνωστό εάν η ερωμένη του Τζίνα Κολαντάντζελο μοιράστηκε το κρεβάτι του, τέσσερις εβδομάδες μετά τη σκηνή με το παθιασμένο φιλί του που κατέγραψε η κάμερα στο γραφείο του. Υπάρχουν υποψίες ότι το ζευγάρι μπορεί να απόλαυσε μια νύχτα μαζί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, μετά από μια μέρα εργασίας στην πόλη όπου γνωρίστηκαν όταν ήταν φοιτητές πριν από 20 χρόνια. Η σύνοδος έλαβε χώρα μόλις 50 μίλια μακριά από το σπίτι του Χάνκοκ στο Λονδίνο, το οποίο μοιραζόταν με την 44χρονη γυναίκα του Μάρθα και τα τρία τους παιδιά, όμως ο υπουργός υγείας επέλεξε να μην επιστρέψει και να διανυκτερεύσει αλλού, στις 3 Ιουνίου», αναφέρει η εφημερίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρόλο που η Daily Mail έγραφε εχθές ότι ο ερωτικός δεσμός του Τζόνσον και τη συμβούλου του ξεκίνησε πριν από έξι εβδομάδες, νέες φήμες κάνουν λόγο για μια παράνομη σχέση που «κρατά» εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο. Μια πηγή της Sun από το υπουργικό συμβούλιο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είχε πάει μαζί του στη σύνοδο υπουργών για την υγεία. Το είχε αποκαλύψει αυτό στον πρωθυπουργό; Αν υπήρχαν ενδείξεις ότ ξενοκοιμόταν με τα χρήματα των φορολογουμένων, δεν υπήρχε άλλη λύση από το να φύγει».

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.protothema.gr