Μακελειό στο Χάρκοβο – Σοκάρουν οι εικόνες με τους δεκάδες νεκρούς

Μακελειό στο Χάρκοβο – Σοκάρουν οι εικόνες με τους δεκάδες νεκρούς

Ρωσικός πύραυλος έπληξε ένα μικρό χωριό στην περιοχή του Χαρκόβου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 49 άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί σε ένα καφενείο για το μνημόσυνο ενός συγχωριανού τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ιχόρ Κλιμένκο, οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι το χωριό Χρόζα χτυπήθηκε από έναν ρωσικό πύραυλο Iskander.

Στοχοθετήθηκαν ένα κατάστημα και ένα καφενείο, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί από τους συνολικά 330 κατοίκους του χωριού, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Χαρκόβου Ολέχ Σινεχούμποφ.

Φρικτή τραγωδία

Ο Κλιμένκο είπε στην ουκρανική τηλεόραση ότι οι κάτοικοι τελούσαν μνημόσυνο για έναν συγχωριανό τους. «Υπήρχαν άνθρωποι από κάθε οικογένεια, από κάθε νοικοκυριό, σε αυτήν την τελετή. Πρόκειται για μια φρικτή τραγωδία», τόνισε.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ένα 6χρονο αγόρι.

Διασωστικά συνεργεία ερευνούν τα συντρίμμια για εγκλωβισμένους

Άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο έπειτα από αυτήν την επίθεση, την πιο πολύνεκρη σε κατοικημένη περιοχή εδώ και πολλές εβδομάδες.

Ο Κλιμένκο είπε ότι το πλήγμα ήταν σαφώς στοχευμένο και ότι οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας ξεκίνησαν έρευνα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από την πλευρά της Μόσχας για τα γεγονότα στο Χρόζα. Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοθετεί σκοπίμως αμάχους όμως πολλοί έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις εναντίον κατοικημένων περιοχών αλλά και σε ενεργειακές, αμυντικές, λιμενικές και άλλες εγκαταστάσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Τον γύρο του κόσμου κάνει η φωτογραφία με τη γυναίκα να σπαράζει δίπλα στους νεκρούς

Σοκάρουν οι εικόνες με τους νεκρούς άμαχους

Με αφορμή το πλήγμα στο Χρόζα, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας «για να προστατεύσει τη χώρα από τον τρόμο». Ο υπουργός Ρουστέμ Ουμέροφ έγραψε στην πλατφόρμα Χ ότι «συζητά με τους εταίρους» της χώρας του.

Το μέλλον της βοήθειας στην Ουκρανία περιβάλλεται από αβεβαιότητα λόγω της πολιτικής κρίσης στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: Taneagr