Μαγιορκίνης: Αύριο περιμένουμε πάνω από 20.000 κρούσματα

Μαγιορκίνης: Αύριο περιμένουμε πάνω από 20.000 κρούσματα

Σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού προαναγγέλλει με ανάρτησή του στο Facebook ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαργιορκίνης.

Όπως αναφέρει, αύριο Τρίτη (28/6), περιμένουμε να δούμε λίγο πιο πάνω από 20.000 κρούσματα. Σήμερα, Δευτέρα, είχαμε 7.682 κρούσματα.

Αναλυτικά, ο κ. Μαγιορκίνης γράφει:

«Ενημέρωση σχετικά με την επιδημιολογιά της θερινής έξαρσης COVID-19.

Η μεσοσταθμική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων με COVID-19 κινήθηκε στο επίπεδο του 60% εντός της τελευταίας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι αύριο Τρίτη λογικά περιμένουμε να δούμε λίγο παραπάνω από 20.000 διαγνώσεις.

Η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός με ήπια αύξηση της τάξης του 3%. Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Η κινητική και δυναμική στις διασωληνώσεις εντός αυτής της εβδομάδας θα είναι και ο σημαντικότερος προγνωστικός δείκτης.

Το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων (7-ήμερος μέσος όρος)».

Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, που μιλά για 20.000 έως 25.000 ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού έως τις 15 Ιουλίου, περίοδο κατά την οποία αναμένεται η κορύφωση του τρέχοντος πανδημικού κύματος στην Ελλάδα.

Πηγή: Naftemporiki.gr