Λοβέρδος: Οι πολίτες θέλουν να είμαστε ΠΑΣΟΚ

«Η αίσθηση μου είναι ότι υπάρχει μια κίνηση αλλαγής στην παράταξη την οποία έχω εκφράσει», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως οι πολίτες θέλουν να είμαστε ΠΑΣΟΚ και λίγοι είναι εκείνοι της διατήρησης του ονόματος ΚΙΝΑΛ.

Αναφορικά με την κίνηση του Νίκου Παππά να στείλει υπόμνημα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ανέφερε πως εάν ήταν δικηγόρος του θα του έλεγε να μην πάει. Ακόμη δήλωσε πως ο πελάτης του Χρήστος Καλογρίτσας έχει και άλλα στοιχεία.

Τέλος ανέφερε πως ο κόσμος αισθάνεται ανασφάλεια με την εγκληματικότητα επειδή υπάρχει κενό παρά τα μέτρα και τις περιπολίες που έχουν αυξηθεί.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τη δημοσκόπηση για τη διαδοχή του ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής του κόμματος σημείωσε: «Έχω την αίσθηση από την περιοδεία που έκανα στον Έβρο, και από την κίνηση που κάνω στην Αθήνα και από τις τηλεδιασκέψεις που κάνω πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κίνηση αλλαγής στην παράταξη και αυτή την κίνηση αλλαγής την έχω εκφράσει. Αλλαγή ηγεσίας και αλλαγή νοοτροπίας».

Για την επιστροφή του ονόματος ΠΑΣΟΚ στο ΚΙΝΑΛ, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε: «Τα μηνύματα που παίρνω από όλη τη χώρα είναι σε αυτή την κατεύθυνση, υπάρχουν και πολλοί που λένε ότι είναι το δεύτερο που μας ενδιαφέρει, το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι να μπορείς να μεγαλώσεις την παράταξη αυτή και να έχεις σωστές θέσεις. Εκείνο που είναι εντυπωσιακό είναι ότι υπέρ της διατήρησης του ονόματος του ΚΙΝΑΛ είναι ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό».

Για τα οικονομικά χρέη του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε: «Δεν μπορεί ένα κόμμα να είναι δέσμιο ενός ΑΦΜ, εγώ έχω σχέδιο έτοιμο από το 2015, μάλιστα τώρα ζυμώθηκε και από την εμπειρία που αποκτήθηκε από τη διαχείριση κόκκινων δανείων, έχω ένα σχέδιο ολόκληρο για να απελευθερώσω την παράταξη από αυτό. Εγώ θα το ρυθμίσω το ζήτημα αυτό, υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι. Δεν θα είμαστε όμηροι αυτού του θέματος φοβούμενοι να το αντιμετωπίσουμε, θα το αντιμετωπίσουμε».

Αναφορικά με την κίνηση του Νίκου Παππά να στείλει υπόμνημα στην Προανακριτική Επιτροπή, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ δήλωσε: «Καταρχάς έχω αποφύγει να υπεισέλθω σε θέματα αυτής της προανακριτικής γιατί είμαι δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα και υπάρχει σύγκρουση καθηκόντων εδώ και ζήτημα δεοντολογίας. Θα περιοριστώ να σας πω ότι αν ήμουν εγώ ο δικηγόρος του κ. Παππά θα του έλεγα να μην πάει. Και θα του έλεγα να μην πάει γιατί δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει όχι αιτιάσεις ή μομφές αλλά στοιχεία ηλεκτρονικού αρχείου, μηνύματα τηλεφωνικά δικά του που δείχνουν ότι όσα έχουν καταγγελθεί και σε δικαστήρια και στην προανακριτική της Βουλής και στην προανάκριση που έχει γίνει το καλοκαίρι του ’20 καλείται να τα απαντήσει…».

«Αν ήμουν δικηγόρος τους θα του συνιστούσα να αποφύγει τον προανακριτική επιτροπή για το καλό του. Γιατί αυτό το οποίο έχει υπαινιχτεί ο πελάτης μου, ο κ. Καλογρίτσας, είναι ότι υπάρχουν και άλλα στοιχεία τα οποία αν επιμένει θα κατατεθούν. Δεν ήθελε να καταθέσει αλλά, διαχειρίστηκε ο ίδιος το υλικό του εγώ απλώς το είδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: « Δεν μπορώ να απαντήσω σε τίποτε, εγώ δεν πήγα ούτε στην Ολομέλεια της Βουλής και ούτε θα πάω. Έθεσα ένα ερώτημα στο κόμμα μου και είπα ”μήπως είναι καλύτερο μην έρθω και να ψηφίσω» και η απάντηση που πήρα ήταν «όχι, θα ασκήσεις κανονικά τα καθήκοντά σου”».

Ερωτηθείς αν η εισήγησή του στο ΚΙΝΑΛ θα είναι να ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του κ. Παππά στο δικαστικό συμβούλιο, απάντησε: «Όταν υπήρξε η φήμη ότι η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση προανακριτικής εμείς κάναμε μια σύσκεψη, τους είπα δύο λόγια και τους είπα σας παρακαλώ πολύ να μην με ξανακαλέσετε σε άλλη σύσκεψη για αυτό το θέμα. Άρα και τώρα δεν θα συμμετάσχω».

«Θα ψηφίσω ότι προτείνει το κόμμα μου», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν για πλημμέλημα στέλνεις έναν υπουργό στο δικαστικό συμβούλιο, απάντησε: «Προφανώς. Το πλημμέλημα είναι αδίκημα… Αφήστε τον κ. Παππά, παράβαση καθήκοντος του Χ υπουργού είναι παράβαση καθήκοντος του Χ υπουργού είναι πλημμεληματάρα. Είναι βαρύ, είναι πολύ βαρύ. Αν πούμε για έναν πολιτικό ότι τα πλημμελήματα δεν μετράνε τότε θα σου πει ένας πολίτης για μένα γιατί να μετράνε;».

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://tomanifesto.gr