«Λίμνες» στην καρδιά της Σαχάρας από το πέρασμα του Daniel

«Λίμνες» στην καρδιά της Σαχάρας από το πέρασμα του Daniel

Αποκαλυπτικές ως προς την έκταση των πλημμυρών της κακοκαιρίας Daniel που έπληξε με σφοδρότητα και τη Λιβύη, αφήνοντας πίσω της χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές, είναι οι δορυφορικές εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον δορυφόρο Sentinel 2 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Copernicus.

Στις εικόνες που παρουσιάζει το meteo.gr απεικονίζεται η Βορειοανατολική Λιβύη, πριν και μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Εικόνες από τη δορυφόρο Sentinel 2

Όπως φαίνεται, στις πλημμυρισμένες εκτάσεις σχηματίστηκαν υδάτινες επιφάνειες που μοιάζουν με λίμνες στην καρδιά της Σαχάρας.

Οι  διασώστες ζητούν περισσότερους σάκους

Την ίδια στιγμή οι διασώστες ζητούν περισσότερους σάκους για την περισυλλογή θυμάτων.

«Η θάλασσα ξεβράζει συνεχώς δεκάδες πτώματα», υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας στην κυβέρνηση της Ανατολικής Λιβύης, Χίσεμ Αμπού Σκιουάτ.

Ο Χίσεμ Άμπου Σκιούατ, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι έχουν καταμετρηθεί περισσότερα από 5.300 πτώματα στην Ντέρνα και τις γειτονικές περιοχές , εκτιμώντας πως ο αριθμός αυτός ενδέχεται να διπλασιαστεί.

Οι αρχές στην ανατολική Λιβύη εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός των πλημμυρών που σάρωσαν την Ντέρνα και τις γειτονικές περιοχές μετά το πέρασμα της καταιγίδας Ντάνιελ θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ώρες, με τον Ερυθρό Σταυρό και τοπικούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10.000 αγνοούμενους.

«Οι τοπικές ομάδες διάσωσης συνεχίζουν την έρευνα για αγνοούμενους», είπε ο Μοχάμεντ Αμπολμόσα, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, και κάλεσε σε «διεθνή παρέμβαση για βοήθεια στις προσπάθειες διάσωσης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: Taneagr