Κυριάκος Μητσοτάκης στο MEGA: Είμαι κατηγορηματικός… Έχουμε το εμβόλιο, δεν θα πάμε σε lockdown

Κυριάκος Μητσοτάκης στο MEGA: Είμαι κατηγορηματικός... Έχουμε το εμβόλιο, δεν θα πάμε σε lockdown

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Η συνέντευξη άρχισε με τον Πρωθυπουργό να ερωτάται για την πανδημία. “Δεν θεωρώ ότι η πανδημία έχει ξεφύγει. Το lockdown ήταν η απάντηση όλων των οργανωμένων κρατών όσο δεν υπήρχε το εμβόλιο. Τώρα που υπάρχει, δεν πρόκειται να πάμε σε lockdown. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό”.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημασία της τρίτης δόσης του εμβολίου. “Υπάρχουν ρωγμές στο τείχος ανοσίας, έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση”, είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: “Η τρίτη δόση είναι απαραίτητη για όλες τις ηλικίες”. 

“Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στα τεστ στην Ευρώπη”, ανέφερε αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συμπληρώσει πως “δεν είναι χαμένη η μάχη της πρώτης δόσης του εμβολίου”. 

Ερωτηθείς για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, απάντησε πως: “Η κυβέρνηση ήρθε σε σύγκρουση με την εκκλησία και κλείσαμε τους ναούς. Το ζήτημα μας δεν είναι οι εκκλησίες μόνο, αλλά η πολιτικοποίηση του ζητήματος της πανδημίας. Το μόνο μέλημα του Αλέξη Τσίπρα είναι αν θα έχουμε τεστ στις εκκλησίες; Είναι δύσκολο να εφαρμοστούν τα rapid test στους πιστούς, όπως θα γίνεται στα καταστήματα και την εστίαση. Για τα Σώματα Ασφαλείας… Δοκιμάσαμε την υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς και διαπιστώσαμε ότι η υποχρεωτικότητα δεν θα πείσει αυτούς τους συμπολίτες μας. Κρίναμε ότι η υποχρεωτικότητα έχει εξαντλήσει τα όρια της. Δεν τη συζητάμε για τα Σώματα Ασφαλείας”. 

Δείτε live

To άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης στο MEGA: Είμαι κατηγορηματικός… Έχουμε το εμβόλιο, δεν θα πάμε σε lockdown δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr