Παρασκευή
30.07.2021

Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του πλάνου ανάκαμψης του ΟΑΚΑ: ««Έρχονται έργα ύψους 43 εκατ. ευρώ»

Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του πλάνου ανάκαμψης του ΟΑΚΑ: ««Έρχονται έργα ύψους 43 εκατ. ευρώ»

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Master Plan για την ανάπλαση του ΟΑΚΑ έδωσε  το παρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι για πολλά χρόνια οι εγκαταστάσεις είχαν αφεθεί στην τύχη τους. 

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί θα γίνουν νέα έργα στο ΟΑΚΑ τα οποία θα ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης και θα μεταμορφώσουν το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της χώρας.

«Οι μεγάλες παρεμβάσεις δεν πρέπει να έχουν μόνο όγκο και έκταση. Πρέπει να διαθέτουν και προνοητικότητα στο σχεδιασμό τους, για τη διαρκή αθλητική και κοινωνική τους λειτουργία. Αυτήν την ισορροπία υποκαθιστούμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι οι εγκαταστάσεις είχαν αφεθεί στην τύχη τους από το 2004. 

Δείτε όσα είπε στην ομιλία ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων. 

«Ο κάθε επισκέπτης αυτού το χώρου έχει τα ίδια ανάμεικτα συναισθήματα που πιστεύω όλοι μας νιώθουμε και τώρα. Από τη μία πλευρά περηφάνια και νοσταλγία με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, στην εκδήλωση παρουσίασης του Master Plan για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ), λέγοντας πως όταν για πρώτη φορά επισκέφθηκε το Στάδιο, που μετετράπη σε Ολυμπιακό Στάδιο, ήταν 15 ετών στον τελικό του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών μεταξύ της Γιουβέντους και του Αμβούργου.

«Όλοι κρατάμε τις δυνατές στιγμές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το τι έγινε στη συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλες και όλους. Απογοήτευση. Πολύ σημαντικές εγκαταστάσεις αφέθηκαν στην τύχη τους. Όπως συνέβη σχεδόν με το σύνολο των ολυμπιακών υποδομών» προσέθεσε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι «οι μεγάλες παρεμβάσεις δεν πρέπει να έχουν μόνο όγκο και έκταση», «πρέπει να».

Ανέφερε πως τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πολλές σημαντικές παρεμβάσεις και «σήμερα η εικόνα αυτού του εμβληματικού χώρου είναι πολύ καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε».

«Είναι σαφές ότι με τέτοιου είδους παρεμβάσεις δεν θα μπορούσαμε να δρομολογήσουμε μια παρέμβαση της κλίμακας που το ΟΑΚΑ αξίζει. Γι’ αυτό και εντάξαμε το master plan και το σχέδιο συνολικής ανάπλασης στο Ταμείο Ανάκαμψης με 43 εκατ. ευρώ» προσέθεσε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στα έργα που πρόκειται να γίνουν:

«Θα ξεκινήσουμε τη συντήρηση και ενεργειακή αναβάθμιση του κεντρικού σταδίου, την επισκευή του κεντρικού στεγάστρου. Δεν είχε γίνει η παραμικρή παρέμβαση στο στέγαστρο τα τελευταία 17 χρόνια. Θα προχωρήσουμε στην εκπόνηση της μελέτης ώστε να γίνει η πιο σημαντική επένδυση που αφορά την ασφάλεια. Θα ανακαινιστούν και το κλειστό γυμναστήριο, το ποδηλατοδρόμιο, μίλησα για τα γήπεδα τένις αλλά και για την παρέμβαση στον περιβάλλοντα χώρο».

 

To άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του πλάνου ανάκαμψης του ΟΑΚΑ: ««Έρχονται έργα ύψους 43 εκατ. ευρώ» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr