Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ 2021: Όλα τα μέτρα για τους νέους

Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ 2021: Όλα τα μέτρα για τους νέους

Μέτρα στοχευμένα στους νέους οι οποίοι δεν πέρασαν δύσκολα μόνο στα χρόνια της πανδημίας αλλά και τα προηγούμενα χρόνια της οικονομικής κρίσης εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ΔΕΘ.

«Ξεκινώ από τους νέους. Μεγαλώσατε μέσα στην κρίση, μέσα σε lockdowns, βιώνετε την κλιματική κρίση. Μπροστά σας δεσμεύομαι να παλέψω ώστε να αλλάξει αυτή η εικόνα με εσάς στο προσκήνιο. Εισηγούμαι εθνικό σχέδιο δράσης με τη νεολαία, που θα συζητήσουμε μαζί σε κάθε περιφέρεια τους επόμενους μήνες. Δεν είναι αφελής ακούω την κριτική σας για αυτό και τολμώ ένα ξεκίνημα. Πρώτη πρωτοβουλία από μέρους μας το πρώτο ένσημο». 

Και συνέχισε εξηγώντας: «Νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία θα ενισχύονται για 6 μήνες από την πολιτεία με 1.200 ευρώ στην πρώτη πρόσληψη. Τα 600 θα πηγαίνουν στους εργοδότες και τα υπόλοιπα 600 θα κατευθύνονται στους νέους πέραν του μισθού τους για να τα ξοδέψουν όπως θέλουν».

Click4more: ΔΕΘ 2021: Το «καλάθι» σε νέα γενιά και μεσαία τάξη – «Μυρίζουν» πρόωρες εκλογές οι εξαγγελίες Μητσοτάκη;

Επίσης, από το 2022 οι επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας αυξάνονται στις 150.000 από τις 100.000. το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται και στους 28.000 σπουδαστές των ΙΕΚ.

Επίσης, από την 1/1/2022 μηδενίζεται το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και data για τους νέους έως 29 ετών. Θα υπάρχει όφελος έως 20 ευρώ το μήνα. Οι έφηβοι έως 15 ετών που θα έχουν εμβολιαστεί θα παίρνουν 50 GB δωρεάν data στο κινητό τους. Σε μόνιμη βάση το Freedom Pass. Πρόγραμμα για την εργασία και την διασκέδαση της νέας γενιάς.

To άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ 2021: Όλα τα μέτρα για τους νέους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr