Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μασσαλία: Πρέπει να προστατέψουμε το περιβάλλον της Μεσογείου

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μασσαλία: Πρέπει να προστατέψουμε το περιβάλλον της Μεσογείου

Στη Μασσαλία ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε ομιλία, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Διατήρησης Φύσης – IUCN (International Union for Conservation of Nature).

Κατά την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μασσαλία στο συνέδριο που έχει θέμα «Μεσόγειος, μία υποδειγματική θάλασσα έως το 2030» τόνισε ότι «ως Ευρωπαίοι ηγέτες οφείλουμε να προσπαθήσουμε περισσότερο και να προστατέψουμε το περιβάλλον της Μεσογείου».

Δείτε την ομιλία του Πρωθυπουργού:

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε ως οικοδεσπότης ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμάνουελ Μακρόν.

Συζητήθηκαν οι προκλήσεις, που αφορούν τη βιοποικιλότητα, με έμφαση στα δάση, στις θάλασσες και στους ωκεανούς.

Στο γεύμα συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ και η γενική διευθύντρια της UNESCO, Οντρεΐ Αζουλέ, καθώς και ηγέτες από τις συμμετέχουσες χώρες.

Ωστόσο, την παράσταση «έκλεψε» ένας χολιγουντιανός σταρ, ο Χάρισον Φορντ ο οποίος παραβρέθηκε με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της περιβαλλοντικής οργάνωσης Conservation International.

To άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μασσαλία: Πρέπει να προστατέψουμε το περιβάλλον της Μεσογείου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr