Κυριάκος Μητσοτάκης και Λίνα Μενδώνη αποθεώνουν τον Χρήστο Χωμενίδη για το βραβείο ευρωπαϊκού μυθιστορήματος

Κυριάκος Μητσοτάκης και Λίνα Μενδώνη αποθεώνουν τον Χρήστο Χωμενίδη για το βραβείο ευρωπαϊκού μυθιστορήματος

Με το βραβείο Ευρωπαϊκού Μυθιστορήματος τιμήθηκε ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης. Το βιβλίο του «Νίκη» χαρακτηρίζεται ως ένα από τα κορυφαία μυθιστορήματα της εποχής μας.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη για τη βράβευση και του εύχεται «να συναντήσει στον δρόμο του και άλλες διακρίσεις».

Ολόκληρο το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: «Με το Βραβείο Ευρωπαϊκού Μυθιστορήματος ο Χρήστος Χωμενίδης γράφει, ήδη, μία χρυσή σελίδα και στη δική του, προσωπική Ιστορία ως συγγραφέας.

Τιμά διπλά την Ελλάδα, καθώς ο ίδιος ανήκει στην πρόσφατη γενιά των δημιουργών της. Αλλά και γιατί η «Νίκη» του είναι εμπνευσμένη από τις περιπέτειές της. Και προσφέρει μεγάλη χαρά σε όλους όσοι παρακολουθούν τα βιβλία του, τον καθημερινό δημόσιο λόγο και την κοινωνική του παρουσία.

Στέλνω στον Χρήστο τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια. Ως Πρωθυπουργός, ως πιστός αναγνώστης του και ως καλός φίλος με τον οποίο μοιραζόμαστε, συχνά, σκέψεις και προβληματισμούς. Εύχομαι να συναντήσει στον δρόμο του και άλλες διακρίσεις.

Να ακονίζει πάντα την φαντασία του στην πραγματικότητα, κρατώντας το ίδιο τολμηρή την πέννα του. Και να παραμείνει ένας δυναμικός συγγραφέας και, ταυτόχρονα, ένας ζωντανός παρατηρητής της ζωής και ενεργός πολίτης της πατρίδας μας».

Δείτε την ανάρτηση του Πρωθυπουργού: 

 

Δήλωση για την απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μυθιστορήματος στον Χρήστο Χωμενίδη έκανε και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας ότι ο συγγραφέας «τιμά τα Ελληνικά Γράμματα, τιμά την Ελλάδα».

Η απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μυθιστορήματος στον Χρήστο Χωμενίδη και στη «Νίκη», αποτελεί μια σπουδαία διάκριση, όχι μόνο για τον ίδιο τον συγγραφέα, ο οποίος έχει κερδίσει εδώ και χρόνια την εκτίμηση του αναγνωστικού κοινού, της
κριτικής και των συναδέλφων του, αλλά και για την ελληνική λογοτεχνία. Το έργο του Χρήστου Χωμενίδη τιμά τα Ελληνικά Γράμματα, τιμά την Ελλάδα.

Βασίστηκε σε ένα ελληνικό θέμα, στο τραυματικό μέρος της νεότερης ελληνικής Ιστορίας για να δημιουργήσει ένα μυθιστόρημα συναρπαστικό και ενωτικό. Με το έργο του, ο Χρήστος Χωμενίδης στρέφει τον κόσμο στην ανάγνωση.

Με τη «Νίκη», στρέφει τη ματιά της Ευρώπης στην Ελληνική Λογοτεχνία. Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και πιστεύω ότι η «Νίκη» θα συναντήσει, εκτός από το ελληνικό, και το διεθνές κοινό, καταλήγει στη δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού.

To άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης και Λίνα Μενδώνη αποθεώνουν τον Χρήστο Χωμενίδη για το βραβείο ευρωπαϊκού μυθιστορήματος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr