Κυριάκος Μητσοτάκης για ζώα συντροφιάς: Επιτέλους αποκτάμε σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο – Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού

Κυριάκος Μητσοτάκης για ζώα συντροφιάς: Επιτέλους αποκτάμε σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο - Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού

Στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς αναφέρεται ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Νωρίτερα, έγινε σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για το νέο νομικό καθεστώς για τα ζώα συντροφιάς τονίζει ότι «η Ελλάδα αλλάζει και αποκτά επιτέλους ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία τους».

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός συνοδεύει την ανάρτησή του με βίντεο και υπογραμμίζει ότι πλέον δεν θα είναι «κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο»:

 

Να σημειωθεί ότι στο νέο μητρώο παραβατών θα καταγράφονται όλοι όσοι κακοποιούν ζώα, ακόμα και εάν αυτά δεν είναι ζώα συντροφιάς και είναι ζώα εργασίας.

Επίσης, απαλλάσσονται οι κτηνοτρόφοι από την καταβολή παραβόλου για την καταχώριση του DNA των ποιμενικών σκύλων τους, καθώς και από τα έξοδα για τη σήμανση και τη στείρωσή τους.

To άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης για ζώα συντροφιάς: Επιτέλους αποκτάμε σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο – Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr