Κυριάκος Μητσοτάκης για 28η Οκτωβρίου: Χρέος μας να παραδώσουμε μια πατρίδα πιο ισχυρή

Κυριάκος Μητσοτάκης για 28η Οκτωβρίου: Χρέος μας να παραδώσουμε μια πατρίδα πιο ισχυρή

«Το δικό μας χρέος είναι να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά μία πατρίδα πιο ισχυρή, μία πατρίδα πιο ασφαλή, μία πατρίδα πιο ευημερούσα, μία πατρίδα πιο δίκαιη», δήλωσε – μεταξύ άλλων – από τα Ιωάννινα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρέθηκε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. 

«Η πατρίδα μας ηλιόλουστη, υποδέχεται σήμερα την εθνική μας εορτή. Η καρδία του Ελληνισμού κτυπά πάντα λίγο πιο δυνατά εδώ πέρα, στα Γιάννενα στο Καλπάκι στην Ήπειρο, γιατί εδώ πριν από 82 χρόνια αμυνθήκαμε απέναντι σε μια απρόκλητη επίθεση και η γενιά ,αυτή γενιά του ’40 έκανε το χρέος της απέναντι στην πατρίδα και απέναντι στην Ιστορία» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τέλος της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου. 

«Το δικό μας χρέος, είναι να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά,σε αυτά τα παιδιά που παρέλασαν κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία με χαμόγελο με αισιοδοξία με υπερηφάνεια μια πατρίδα πιο ισχυρή, μία πατρίδα πιο ασφαλή, μία πατρίδα πιο ευημερούσα μία πατρίδα πιο δίκαιη. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι αυτό θα το πετύχουμε. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό και κατέθεσε στεφάνι, στο Μνημείο Μπιζανομάχων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης για 28η Οκτωβρίου: Χρέος μας να παραδώσουμε μια πατρίδα πιο ισχυρή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr