Παρασκευή
12.07.2024

Κρέας: Δεν υπάρχουν ελλείψεις – Καμία αύξηση στην τιμή του στην παρούσα φάση (vid) | Ειδήσεις για την Οικονομία

Κρέας: Δεν υπάρχουν ελλείψεις – Καμία αύξηση στην τιμή του στην παρούσα φάση (vid) | Ειδήσεις για την Οικονομία

Η καταστροφή ακόμα δεν έχει μετρηθεί σε όλη της την έκταση, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Αττικής «Οι Ταξιάρχες» Βασίλης Ντεληφιλιππίδης για την κατάσταση στη Θεσσαλία.

 

Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Είναι ένα σενάριο εφιάλτης, το οποίο δεν θέλουμε ούτε να το σκεφτόμαστε ούτε να το συζητάμε. Μετά από δύο χρόνια συνεχών ανατιμήσεων, αν έρθει και αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα σε όλη την κτηνοτροφική αλυσίδα.

Το πρόβλημα το μεγάλο όμως ποιο είναι η επόμενη μέρα. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να στηριχθούν έμπρακτα. Ούτε με λόγια ούτε με φούμαρα. Και να μη χαθεί ούτε ένας στάβλος, ούτε ένα χοιροστάσιο, ούτε ένα μαντρί.

  • Και το βασικότερο να μη φύγουν οι νέοι από τον τόπο τους, να μην αλλάξουν δουλειά. Αυτό είναι το επίφοβο, γιατί σε βάθος χρόνου θα το δούμε.

Έχει χαθεί πολύ γάλα στην παρούσα φάση, θα χαθεί και κρέας το οποίο δεν το έχουμε δει εμείς ακόμα στα αστικά κέντρα. Θα το δούμε στο άμεσο μέλλον, αλλά παροτρύνω όλους τους συνδικαλιστικούς συλλόγους με διατροφικά προϊόντα, στα οποία στηριζόμαστε σε αυτές τις παραγωγές, να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους πανελλαδικά και με το κράτος βασικά πρωτοπόρο.

Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα διατροφικό, ούτε διατροφική κρίση και ελλείψεις μέσα στα κρεοπωλεία. Υπάρχουν οι εισαγωγές, είπε, υπάρχουν και οι άλλες περιοχές που θα καλύψουν την ελληνική παραγωγή.

Είναι όμως είναι ένα χτύπημα το οποίο θα το δούμε τις επόμενες μέρες, το πόσο πραγματικά θα μας λείψουν τα κρέατα του κάμπου.

  • Το βασικό πρόβλημα των κτηνοτρόφων δεν είναι ότι έχουν χάσει το ζωικό τους κεφάλαιο, αλλά ότι έχουν χάσει τις εγκαταστάσεις τους. Εκεί πρέπει να πέσει το βάρος γιατί τα ζώα θα φτιαχτούν, αλλά οι εγκαταστάσεις θέλουν χρόνο.
  • Σαν κρεοπώλες δεν θα δικαιολογήσουμε καμία αύξηση στην τιμή του κρέατος στην παρούσα φάση, τόνισε.

Εμείς θέλουμε να πουλήσουμε το κρέας όπως έρχεται στο μαγαζί μας. Βάζουμε το ποσοστό κέρδους μας τίμια, όμορφα και ωραία. Δεν πιστεύω να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα και τέτοιες τάσεις, μαυραγορίτικες. Υπάρχει κρατικός μηχανισμός, υπάρχουν οι έλεγχοι, υπάρχουν τα πάντα για να μπορέσει να περιοριστεί αυτό το φαινόμενο και να το εκμηδενίσουν. Επιτέλους να είμαστε λίγο σοβαροί σαν επαγγελματίες

  • Σε κανένα κρέας δεν πρέπει να υπάρξουν ανατιμήσεις στην παρούσα φάση, τόνισε.

Οι αυξήσεις στις εισαγωγές κρέατος σημειώνονται ειδικά τους καλοκαιρινούς και τουριστικούς μήνες, γιατί έρχονται εκατομμύρια κόσμος ο οποίος πρέπει να σιτιστεί.

  • Σήμερα οι τιμές στο μοσχαρίσιο κρέας κυμαίνονται στα 12 με 13 ευρώ το κιλό. Οι τιμές στο χοιρινό κρέας είναι πολύ κάτω από τα 10 ευρώ το κιλό, στο κοτόπουλο κυμαίνονται στα 4 με 5 ευρώ το κιλό, είπε.

Θέλω να παροτρύνω όλους τους συνδικαλιστικούς κλάδους που ασχολούνται με τα τρόφιμα και με αυτά που βγάζει ο λαός να σταθούν αρωγοί σε αυτούς τους ανθρώπους για την επόμενη μέρα.
Εμείς σαν κρεοπώλες στη γλώσσα τη δικιά μας, της Αθήνας, είμαστε το τράγος του κοπαδιού, δηλαδή αυτός που πάει μπροστά και θέλω να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά μας, ένθερμα και με πράξεις, κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΘ: Ώρα αποφάσεων για Ταμείο Καταστροφών και παροχές 2024

Ενοίκια: Από 7% έως 20% σε έναν χρόνο η αύξηση κοντά σε σταθμούς μετρό της Γραμμής 4 (πίνακας)

Το “disruption Stefanos” πιάνει τόπο στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αγοραστός και ο Χαρδαλιάς, η λυπητερή στις ασφαλιστικές και το λιμάνι του Βόλου 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: Newmoney.gr