Κουρέτας: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Επανασύσταση του συντονιστικού οργάνου

Κουρέτας: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Επανασύσταση του συντονιστικού οργάνου

Ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας μίλησε στην ΕΡΤ για τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τις κατεστραμμένες υποδομές στην περιοχή.

Ο Δημήτρης Κουρέτας τόνισε πως «ήταν σε ένα καλό κλίμα. Έβαλα κάποια ζητήματα ενημέρωσης δηλαδή να έχω μια πρωτογενή ενημέρωση από το τι γίνεται, ποιος είναι o σχεδιασμός, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των έργων. (…) Mε διαβεβαίωσαν ότι θα την πάρω από τους υπεύθυνους υπουργούς πολύ σύντομα, δηλαδή από τον κ. Λιβάνιο, τον κ. Τριανταφυλλόπουλο και νομίζω και τον κ. Ταχιάο», ενώ συμπλήρωσε ότι «ζήτησα να συμμετέχω στο νέο συντονιστικό όργανο, το οποίο γίνεται για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Περιφέρειας στη σύνδεση με την κυβέρνηση και τους θεσμούς, το οποίο είχε διαταραχθεί».

«Ο χείμαρρος στο Βόλο έχει μέσα 850.000 τόνους φερτά υλικά. Η περιφέρεια έχει τοποθετήσει έναν εργολάβο με κάποια μηχανήματα και παίρνει 8.000 τόνους τη μέρα, δηλαδή θα αδειάσει σε 100 μέρες. Θέλω να πω τη γνώμη μου εφόσον είμαι εκλεγμένος από τους πολίτες και τα ζητήματα είναι φλέγοντα. Θα μπορούσα να περιμένω αλλά δεν θέλω».Ο κ. Κουρέτας υπογράμμισε ότι «η συνεννόηση με τον κ. Αγοραστό θα γίνει όταν με καλέσει ο ίδιος».

«Είχα ακούσει και προεκλογικά τα περί ασυνεννοησίας με την κυβέρνηση. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος τεχνοκράτης, μετριοπαθής. Βλέπω ότι πριν συμπληρωθούν δύο μέρες (από την εκλογή μου) εγώ ήμουν εδώ κι ενημερώθηκα. Θεωρώ ότι θα είμαι 100% έτοιμος την 1/1 (που αναλαμβάνω ως περιφερειάρχης). Θεωρώ ότι αυτό εκτιμήθηκε και από τον πρωθυπουργό», δήλωσε.

Στο μεταξύ αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη με τον νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, μετά από παράκληση του ίδιου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου «Θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση, για τον χρόνο που θα ορισθεί η συνάντηση».

To άρθρο Κουρέτας: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Επανασύσταση του συντονιστικού οργάνου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr