Κορονοϊός – Δικηγόρος Αδελφότητας: Δύο νεκρές από κορονοϊό, δύο στη ΜΕΘ – Δεν είναι άντρο αντιεμβολιαστών, τηρούνται κανονικά τα μέτρα

Κορονοϊός – Δικηγόρος Αδελφότητας: Δύο γυναίκες, οι οποίες ήταν αφιερωμένες στη χριστιανική αδελφότητα της ανατολικής Θεσσαλονίκης, έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό μέσα σε διάστημα λιγότερο των δύο εβδομάδων.

Πρόκειται για μία 82χρονη που «έφυγε» από επιπλοκές του ιού στις 6 Οκτωβρίου στην εντατική του νοσοκομείου Σερρών, μετά από νοσηλεία στο “Παπανικολάου” και μία 63χρονη που πέθανε την Πέμπτη (7/10/2021), όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα grtimes.gr ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Αδελφότητας κ. Ανδρέας Ταγαράκης, διαψεύδοντας ότι υπάρχουν συνολικά τρεις νεκρές από κορονοϊό.

Σχετικά με την 63χρονη γυναίκα που έχασε τη ζωή της εχθές, όπως έκανε γνωστό, είχε νοσήσει πριν από 18 ημέρες και δεν είχε καθόλου συμπτώματα για αρκετές ημέρες. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ωστόσο, εμφάνισε 38 πυρετό και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ. Ήταν πλέον αργά. Η γυναίκα κατέληξε. Την ίδια ώρα, δύο γυναίκες νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου με βαριά συμπτώματα της νόσου.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση η αδελφότητα δεν αποτελεί “άντρο αντιεμβολιαστών» καθώς αρκετές αδελφές είναι εμβολιασμένες και πως τα μέλη της αδελφότητας δεν είναι αρνητές του κορονοϊού. Όπως είπε, από την πρώτη μέρα όσες αδελφές νόσησαν δηλώθηκαν αρμοδίως στον ΕΟΔΥ και τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα απομόνωσης. Επιπλέον, οι αδελφές παρακολουθούνται καθημερινά από γιατρό ενώ όσες χρειάστηκε να διακομιστούν για νοσηλεία σε νοσοκομεία, διακομίστηκαν αμέσως και χωρίς καμία καθυστέρηση. «Όχι μόνο δεν είναι αρνήτριες, αλλά αντίθετα εξ όσων ενημερώθηκα, αρκετές αδελφές έχουν εμβολιαστεί και όλες τηρούσαν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, αλλά δυστυχώς κάποιες νόσησαν, όπως καθημερινά πολλοί άλλοι συμπολίτες μας», δήλωσε.

Όσον αφορά την τρίτη γυναίκα που φερόταν να είχε νοσήσει και να κατέληξε από κορονοϊό, ο κ. Ταγαράκης εξηγεί ότι, εξ όσων γνωρίζει «έφυγε» από σοβαρά προβλήματα υγείας και έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

«Δεν αρνούνται ούτε να πάνε στο νοσοκομείο, ούτε αρνούνται να δεχθούν θεραπεία», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι μέσα στην αδελφότητα υπάρχει αδελφή που είναι ιατρός συνταξιούχος και νοσηλεύτρια, καθημερινά πηγαίνει εξωτερικός γιατρός και για όσες γυναίκες κρίθηκε ότι χρειάζονται περεταίρω ιατρική φροντίδα μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Όσον αφορά τη συνεργασία της Μονής με τον ΕΟΔΥ, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Αδελφότητας, τόνισε ότι, όχι μόνο δεν υπήρξε άρνηση από τις αδελφές αλλά ότι ο Οργανισμός δεν επικοινώνησε μαζί τους, κάτι το οποίο επιθυμούσαν προκειμένου να λάβουν οδηγίες αν χρειάζεται να κάνουν κάτι περαιτέρω για να μην υπάρξει διασπορά.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας :

https://eleftherostypos.gr/