Κόντρα Γιάννη Οικονόμου και ΣΥΡΙΖΑ για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας με… ολίγη από Καμμένο

Κόντρα Γιάννη Οικονόμου και ΣΥΡΙΖΑ για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας με... ολίγη από Καμμένο

Την εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Πολιτικό Κέντρο του Κόμματος, με την οποία έθεσε «όρους» για να υπερψηφίσει στη Βουλή τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, γνωστοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα την καταψηφίσει, στηλίτευσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Όπως πληροφορούμαστε από την εισήγηση του κ. Τσίπρα στο ΠΣ του κόμματός του, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε κάποιες δικαιολογίες και υπεκφυγές προκειμένου να καταψηφίσει την ιστορικής σημασίας Συμφωνία με τη Γαλλία που περιέχει την πρωτοφανή ρήτρα συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης. Μια Συμφωνία που, κατά τα λοιπά, θα την έφερνε και ο ίδιος κι ακόμη καλύτερη αλλά και αυτή τη φορά δεν πρόλαβε…», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

«Ο ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει. Και αξιολογεί πώς τοποθετείται ο καθένας σε ιστορικές στιγμές και για μία Συμφωνία που αποτελεί μεγάλη εθνική επιτυχία και προασπίζει τα συμφέροντα της χώρας. Τα υπόλοιπα στη Βουλή», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Λίγο αργότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τονίζοντας σε ανακοίνωσε που εξέδωσε: «Θα συνιστούσαμε στον παρ’ ολίγον μετακλητό υπάλληλο του κ. Καμμένου αντί για εξυπνάδες να απαντήσει αν συμφωνεί η κυβέρνηση η όχι με τους δυο όρους που έβαλε ο κ. Τσίπρας, ώστε να στηρίξει την Αμυντική Συμφωνία:

Γιατί εξαιρεί από αυτήν τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες; Ώστε να συνεχίζει το κάθε Oruc Reis να σεργιανίζει ανενόχλητο και να βγαίνουν υπουργοί του κ. Μητσοτάκη να πουλάνε τρέλα ότι τα ερευνητικά πλοία που παραβιάζουν κατ’ εξακολούθηση τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τα παίρνει ο αέρας;

Συμφωνούν να αποστέλλονται Έλληνες στρατιώτες σε γαλλικές εκστρατείες στο Σαχελ;

Τα υπόλοιπα για το λογαριασμό τουλάχιστον 10 δις από την έλλειψη σχεδίου του κ. Μητσοτάκη στα εξοπλιστικά στη Βουλή».

Και νέα απάντηση Οικονόμου

«Προφανώς οι παλιές αγάπες ΣΥΡΙΖΑ και κ. Καμμένου δεν ξεχνιούνται, για αυτό και η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθετεί, σε ότι με αφορά, τα ασύστολα ψεύδη, τους ανυπόστατους και «ανιστόρητους» για όποιον καταλαβαίνει, ισχυρισμούς του συνεργάτη τους», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου δίνοντας απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Δυστυχώς, η αδυναμία πολιτικής αναπληρώνεται με περίσσευμα αχρειότητας. Παρεπιπτόντως πάντως, το θέμα της ημέρας με τον κ. Καμμένο είναι άλλο και για αυτό κάποια στιγμή καλό θα ήταν να ακούσουμε κάτι».

To άρθρο Κόντρα Γιάννη Οικονόμου και ΣΥΡΙΖΑ για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας με… ολίγη από Καμμένο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr