Κωνσταντινίδης: «Η ελληνική οικονομία εκπέμπει σταθερότητα και αξιοπιστία» | Ειδήσεις για την Οικονομία

Τη σημασία που διαδραμάτισε η σταθερότητα και η αξιοπιστία που εκπέμπει η Ελλάδα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, ώστε να αναδειχθεί από τον Economist χώρα της χρονιάς, εξήγησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, απευθύνοντας χαιρετισμό στο δείπνο που παρέθεσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για την έλευση της νέας χρονιάς.

Μιλώντας για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που δρομολογεί η Κυβέρνηση στη Δημόσια Διοίκηση, την Υγεία και την Παιδεία, ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι οι επόμενοι μήνες θα διακρίνονται για την παραγωγή αποτελεσμάτων. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το πρωτεύον για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας να διακρίνεται από διατηρήσιμα και βιώσιμα χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις πολιτικές που υλοποιεί η Κυβέρνηση για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τις εκτεταμένες οικονομικές στηρίξεις το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να ξεπεραστούν εξωγενείς κρίσεις, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι οι ευημερούσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν αποτελούν μόνο δείκτη οικονομικής ευρωστίας, αλλά όρο κοινωνικής συνοχής και προόδου.

«Στην ελληνική κουλτούρα, η μικρομεσαία επιχείρηση διατηρεί την προσωπική ταυτότητα του ιδιοκτήτη της και διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην απασχόληση, αντικατοπτρίζοντας με άμεσο τρόπο το οικονομικό κλίμα στη χώρα. Δικαίως της έχει αποδοθεί ο τίτλος της “ραχοκοκαλιάς” της οικονομίας μας, αφού συγκροτεί την πλειονότητα της εγχώριας δραστηριότητας και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της περιφερειακής ανάπτυξης» τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Κωνσταντινίδης.

Και πρόσθεσε: «Το 2024 δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι πως η Ελλάδα θα σηκωθεί ψηλότερα. Πάντα με σεβασμό στον πολίτη, πάντα με σεβασμό στους ανθρώπους που προσφέρουν ποιοτικές θέσεις εργασίας και επεκτείνουν το πεδίο δράσης τους, συμμετέχοντας ισότιμα στην οικονομική πρόοδο της χώρας. Θα τα καταφέρουμε με συνέπεια και πολλή δουλειά».

Διαβάστε ακόμη

Οι 22+2 παράγοντες που θα διαμορφώσουν την εικόνα της κτηματαγοράς το 2024 (πίνακας)

Grecotel: «Δυνατή» σεζόν και το 2024 παρά τη γεωπολιτική αστάθεια (pic)

10 αγαπημένα επαρχιακά ζαχαροπλαστεία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: Newmoney.gr