Κινητή τηλεφωνία: Ποιοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση για μείωση στα τέλη

Κινητή τηλεφωνία: Ποιοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση για μείωση στα τέλη

Περισσότερο κερδισμένοι είναι οι νέοι από 15 ως 29 ετών, αφού απαλλάσσονται πλήρως από το ειδικό τέλος

Ήδη, από την 1η Ιανουαρίου 2021 οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας είναι φθηνότεροι για φυσικά πρόσωπα 15 έως 29 ετών αφού απαλλάσσονται πλήρως από το ειδικό τέλος. Παράλληλα, σε ισχύ είναι και η μείωση και σταθεροποίηση των τελών κινητής τηλεφωνίας στο 10% για φυσικά πρόσωπα άνω των 30 ετών και για επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, για τους δικαιούχους 15-29 ετών, που είναι και οι περισσότερο κερδισμένοι από την αλλαγή, αφού απαλλάσσονται πλήρως από το ειδικό τέλος, για να πραγματοποιηθεί η κατάργηση θα πρέπει να γίνει μια δήλωση εγγραφής στο Μητρώο Αιτήσεων Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Κινητής Τηλεφωνίας που αναμένεται να ανοίξει μετά τις 10 Ιανουαρίου.

Στην περίπτωση που αφορά ανήλικο δικαιούχο, η υποβολή της δήλωσης γίνεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα. Οι άνω των 30 ετών δεν χρειάζεται να υποβάλουν τη δήλωση, το τέλος μειώνεται αυτόματα.

Η κατάργηση του τέλους για δικαιούχους 15-29 ετών εφαρμόζεται για έναν αριθμό τηλεφώνου ανά δικαιούχο. Η δήλωση γίνεται μέσω του gov.gr μέσω κωδικών Taxisnet.

Πόσο είναι το όφελος

Το όφελος προς όλους τους καταναλωτές, είτε είναι ιδιώτες είτε επιχειρήσεις, κυμαίνεται μεταξύ 2% και 10% για κάθε μηνιαίο λογαριασμό. Όσο μεγαλύτερος ο λογαριασμός τόσο μεγαλύτερο και το όφελος. Για παράδειγμα, όσοι έχουν λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας από 150 ευρώ και άνω θα δουν μηνιαίο όφελος στα 10 ευρώ, ενώ για λογαριασμούς κινητού έως 50 ευρώ, το όφελος θα είναι 2 ευρώ το μήνα.

Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης επικαλούμενος στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η απαλλαγή των τελών για τους νέους έως 29 ετών και η μείωση των τελών για θα αφαιρούν ένα βάρος από τους πολίτες ύψους 68 εκατ. ευρώ ετησίως.

Διαβάστε ακόμα:

Μητσοτάκης: Μειώνουμε τους φόρους, δημιουργούμε νέες καλύτερες θέσεις εργασίας

Άννα Αγγελικούση: Ποδαρικό το 2022 με νεότευκτο πλοίο

Ρεύμα: Ποδαρικό με υψηλές τιμές για την Ελλάδα στην αγορά ηλεκτρισμού

Πηγή: Newmoney.gr