Κεραμέως: Έχουμε χρέος να νικήσουμε τον λαϊκισμό και την οπισθοδρόμηση – Καθημερινή μάχη για καλύτερη Ελλάδα

Κεραμέως: Έχουμε χρέος να νικήσουμε τον λαϊκισμό και την οπισθοδρόμηση - Καθημερινή μάχη για καλύτερη Ελλάδα

Στο έργο και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση σε όλους τους τομείς από το 2019, αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ. Η χώρα – είπε η υπουργός Παιδείας – μπαίνει στον δρόμο της ανάπτυξης, και η στήριξη των ασθενέστερων ενισχύει την κοινωνική συνοχή.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε από το βήμα του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ ότι η Ελλάδα είναι πλέον αξιόπιστος εταίρος στην Ευρώπη, και στο εσωτερικό «η κυβέρνηση δεν αφήνει κανέναν πίσω και στέκεται δίπλα στου πολίτες».

Η χώρα – είπε – μπαίνει στο δρόμο της ανάπτυξης, και η στήριξη των ασθενέστερων ενισχύει την κοινωνική συνοχή.

Αναφερόμενη στο κυβερνητικό έργο στο υπουργείο Παιδείας, είπε ότι «είμαστε δίπλα στα παιδιά, τις νέες και τους νέους, και σχεδιάζουμε πολιτικές για να τους δώσουμε εφόδια για το μέλλον». Ενδεικτικά, ανέφερε το νηπιαγωγείο από τα 4 έτη για όλα τα παιδιά, τη διδασκαλία αγγλικών στα νηπιαγωγεία, τα εργαστήρια δεξιοτήτων.

«Με 166 νέα προγράμματα σπουδών με διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, με 16.200 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση όταν δεν έγιναν διορισμοί για δεκαετίες, με κουπόνια για αγορά εξοπλισμού, με αναβαθμισμένη επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση, για πρώτη φορά με πρότυπα επαγγελματικά λύκεια, με πανεπιστήμια εξωστρεφή με αξιολόγηση παντού, με ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών» είπε η κ. Κεραμέως.

Αναφέρθηκε σε στοχευμένες παρεμβάσεις, λέγοντας ότι «με την κυβέρνηση της ΝΔ προχωρούν οι θεσμικές αλλαγές που διασφαλίζουν ανάπτυξη και ποιότητα ζωής, και ευκαιρίες για όλες και όλους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει καθημερινά τη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα για την πρόοδο έναντι της οπισθοδρόμησης ενάντια στο λαϊκισμό που έχουμε χρέος να κερδίσουμε. Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας» κατέληξε η κ. Κεραμέως.

To άρθρο Κεραμέως: Έχουμε χρέος να νικήσουμε τον λαϊκισμό και την οπισθοδρόμηση – Καθημερινή μάχη για καλύτερη Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr