«Καθαρίζουμε την περιοχή ενισχύοντας τις δυνάμεις μας στη Λωρίδα της Γάζας» λέει ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού

«Καθαρίζουμε την περιοχή ενισχύοντας τις δυνάμεις μας στη Λωρίδα της Γάζας» λέει ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού

Συνεχίζονται οι μάχες στο Ισραήλ με τον στρατό του Νετανιάχου να έχει πρωταρχικό στόχο να απομακρύνει τους μαχητές της Χαμάς από τα εδάφη του. 

«Εχθρικές δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται στο έδαφος» του Ισραήλ και «ενισχύουμε τις δυνάμεις μας, ειδικά κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, καθαρίζοντας την περιοχή», δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, υποσχόμενος ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα καταδιώξουν «τρομοκράτες όπου κι αν βρίσκονται».

«Ενεργούμε για να καταστρέψουμε τον εχθρό», τόνισε ο εκπρόσωπος των IDF (ισραηλινών δυνάμεων άμυνας), στρατηγός Ντάνιελ Χαγκάρι, αναφέροντας ότι τα πλήγματα του ισραηλινού στρατού «έπληξαν 800 εχθρικούς στόχους στη Λωρίδα της Γάζας», μετά την έναρξη των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στον παλαιστινιακό θύλακα, ως απάντηση στην αιφνιδιαστική επίθεση μαχητών της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια.

Χθες το βράδυ το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας ψήφισε θέτοντας τη χώρα επισήμως σε πόλεμο, ώστε να πραγματοποιήσει «σημαντικές στρατιωτικές δραστηριότητες», ανακοίνωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου είχε ήδη πει από χθες το πρωί ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο μετά τη διείσδυση μαχητών της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ. Η απόφαση του συμβουλίου ασφαλείας έδωσε την νομική βάση για την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση πολέμου.

Ο Χαγκάρι τόνισε σήμερα ότι από την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων, εκατοντάδες μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιθέσεις και δεκάδες άλλοι πιάστηκαν αιχμάλωτοι.

Αναφερόμενος στα ερωτηματικά που έχουν προκληθεί για τον αιφνιδιασμό των ισραηλινών δυνάμεων άμυνας από την χθεσινή επίθεση της Χαμάς, ο Ισραηλινός στρατηγός τόνισε: «Υπάρχουν δύσκολα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και απαιτείται ενδελεχής έρευνα. Η ισραηλινή κοινή γνώμη αξίζει να λάβει απαντήσεις και είναι δική μας ευθύνη να τις παρέχουμε».

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πόλεμο. Οι IDF είναι πλήρως αφοσιωμένοι στην επίθεση και την ήττα του εχθρού. Θα πολεμήσουμε πρώτα και μετά θα ερευνήσουμε», τόνισε.

Είπε ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιχειρούν σε πολλές περιοχές, τονίζοντας: «Τις τελευταίες ώρες, οι δυνάμεις μας μάχονται στην περιφέρεια των συνόρων του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας για να καθαρίσουν την περιοχή από εισβολείς. Οι στρατιωτικές μας δυνάμεις δέχονται εχθρικά πυρά στο Μπεερί, εμπλέκονται σε μάχες με εισβολείς στο κιμπούτς του Κφαρ Άζα, διεξάγουν ναυτικές επιχειρήσεις στο Ζικίμ, πολεμούν στο Ναχάλ Οζ, στο Κισουφίμ και σε άλλες τοποθεσίες».

 

To άρθρο «Καθαρίζουμε την περιοχή ενισχύοντας τις δυνάμεις μας στη Λωρίδα της Γάζας» λέει ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr