Κατέθεσε στεφάνι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου χωρίς… παρατράγουδα

Κατέθεσε στεφάνι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου χωρίς… παρατράγουδα

Μπορεί οι βουλευτές της ΝΔ να αποδοκιμάστηκαν και αν εκδιώχθηκαν όταν πήγαν να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο, δεν έγινε το ίδιο όταν στον ιστορικό χώρο βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στο Πολυτεχνείο πεζή. Μπήκε στο χώρο, όπου βρίσκονταν φοιτητές που φώναζαν συνθήματα, κατέθεσε το στεφάνι της και αποχώρησε χωρίς να κάνει καμία δήλωση.

Όσο βρισκόταν μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δεν υπήρξαν… παρατράγουδα.

  

Μετά την κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την εξής δήλωση για την 48η επέτειο της ιστορικής εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση της Χούντας. «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 υπήρξε η κορύφωση της αντίστασης κατά της δικτατορίας.

Τιμάμε τα θύματα, τους φοιτητές, και όλους τους αγωνιστές που όρθωσαν το ανάστημά τους στη βία και την ανομία. Οι θυσίες τους, όπως και η αγάπη τους για ελευθερία και δημοκρατία, εξακολουθούν να εμπνέουν.

Σήμερα οι νέοι και οι νέες, που μετά την οικονομική κρίση βιώνουν και αυτή της πανδημίας, καλούνται να πορευθούν σε έναν πολυσύνθετο κόσμο, γεμάτο προκλήσεις και αβεβαιότητες. Έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα τους και να στηρίξουμε την προσδοκία τους για ένα καλύτερο μέλλον, στο πλαίσιο μιας ανοικτής κοινωνίας που να μας περιλαμβάνει όλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: Newsit.gr