«Καρφιά» Τσελίκ για Μητσοτάκη: Μίλησε με τουρκόπουλα της Θράκης, όχι ελληνόπουλα

«Καρφιά» Τσελίκ για Μητσοτάκη: Μίλησε με τουρκόπουλα της Θράκης, όχι ελληνόπουλα

Τέσσερις ημέρες πριν από την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Θράκη, ο Ομέρ Τσελίκ φρόντισε να ανεβάσει τους τόνους, κάνοντας, μάλιστα, προσωπική αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, ΑΚΡ, μίλησε για “τουρκική μειονότητα” στη Θράκη και χαρακτήρισε “τουρκόπουλα” τα παιδιά, με τα οποία συνομίλησε πρόσφατα ο Έλληνας πρωθυπουργός, μέσω βιντεοκλήσης. 

«Δυστυχώς, το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης αποκάλεσε τα τουρκόπουλα, ελληνόπουλα στη συνάντηση με τους δασκάλους του δημοτικού ήταν μία δήλωση άρνησης απέναντι στην προσέγγιση που γίνεται. Πρόκειται για επίθεση στην τουρκική ταυτότητα. Τον 21ο αιώνα, αυτές οι επιθέσεις είναι απαράδεκτες και συνιστούμε στην Ελλάδα να τηρήσει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Δηλώνουμε συνεχώς ότι απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις ρατσιστικές πολιτικές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα συνέχισε τις προκλήσεις αναφερόμενος στο Κυπριακό. «Οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας έχουν ξεκάθαρα και σαφέστατα δηλώσει ότι αυτός ο φαύλος κύκλος έχει τελειώσει με τα βήματα που έχουν κάνει στα Βαρώσια. Η πολιτική δεν θα βασίζεται πλέον στα όνειρα των Ελλήνων στην Κύπρο, αλλά στις πραγματικότητες του νησιού», υποστήριξε.

To άρθρο «Καρφιά» Τσελίκ για Μητσοτάκη: Μίλησε με τουρκόπουλα της Θράκης, όχι ελληνόπουλα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr