Παρασκευή
12.07.2024

«Κάποια σχολεία στη Θεσσαλία μπορεί να ανοίξουν μετά από μήνες» δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

«Κάποια σχολεία στη Θεσσαλία μπορεί να ανοίξουν μετά από μήνες» δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Κάποια σχολεία μπορεί να μήνες να ανοίξουν σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης αναφερόμενος στις καταστροφές που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 δήλωσε συγκλονισμένος για όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλία και αναφέρθηκε στους μαθητές που είδαν τα σχολεία τους να θάβονται στα λασπόνερα από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Όπως είπε ο σχολικός πληθυσμός στη Θεσσαλία ανέρχεται σε περίπου 88.000 μαθητές, πρόκειται όπως είπε για 1.036 σχολικά συγκροτήματα και για περισσότερους από 10.000 εκπαιδευτικούς.

Σε κάποιες περιπτώσεις – σημείωσε – τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα, για παράδειγμα δύο δημοτικά σχολεία στον Παλαμά είναι σαφές πως δεν μπορούν να ανοίξουν τη Δευτέρα.

Έκανε γνωστό πως αύριο Τετάρτη (12.9.2023) θα γίνει γενική σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας για να αποφασιστεί ποια σχολεία θα ανοίξουν και τι θα γίνει με τους μαθητές των σχολείων που δεν πρόκειται να ανοίξουν άμεσα.

 

Μάλιστα, σε αυτό το σημείο ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε πως κάποια σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν για μήνες, υπογραμμίζοντας πως εκεί θα υπάρξει παρέμβαση μήπως χτιστούν οικίσκοι.

Σε αυτές τις περιπτώσεις δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο συστέγασης σχολικών μονάδων. Οι μαθητές των σχολείων που δεν θα ανοίξουν θα πάνε σε όμορα σχολεία, ανέφερε χαρακτηριστικά.

To άρθρο «Κάποια σχολεία στη Θεσσαλία μπορεί να ανοίξουν μετά από μήνες» δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr