Καλλιθέα Πάτρας: Παραμένει σε εξέλιξη η πυρκαγιά

Καλλιθέα Πάτρας: Παραμένει σε εξέλιξη η πυρκαγιά

Σε εξέλιξη παραμένει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή, Καλλιθέα της Πάτρας. Η φωτιά έχει μεγάλη έκταση, αλλά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας σημειώθηκαν αρκετές αναζωπυρώσεις μέσα στην καμένη έκταση, οι οποίες όμως αντιμετωπίστηκαν από τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. Πάντως, στην περιοχή επιχειρούν και θα συνεχίζουν να επιχειρούν όλη την νύχτα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από περίπου 120 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περισσότερα από 35 οχήματα, προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά και να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ένας άνδρας, ο οποίος κατηγορείται ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στη θέση «Παλιάμπελα», της τοπικής κοινότητας Καλλιθέας, του δήμου Πατρέων, συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της διοίκησης πυροσβεστικών υπηρεσιών Αχαΐας.

Σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, μεγάλο μέρος της Αχαΐας θα βρίσκεται και τη Δευτέρα στην κατηγορία του υψηλού κινδύνου.

Πηγή: Naftemporiki.gr