Παρασκευή
01.07.2022

Καλαμαριά: Δύο γυναίκες, θύματα γάμων – μαιμού στην Αλβανία

Καλαμαριά: Δύο γυναίκες, θύματα γάμων - μαιμού στην Αλβανία

Δύο νεαρές γυναίκες, κάτοικοι και οι δύο της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, ανακάλυψαν πως είναι… παντρεμένες, παρότι και οι δύο δηλώνουν άγνοια και κάνουν λόγο για απάτη.

Σύμφωνα με την μαρτυρία μίας από τις δύο γυναίκες,όταν  το 2019, χρειάστηκε να εκδόσει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης  από το ληξιαρχείο του Δήμου Καλαμαριάς ο υπάλληλος την ρώτησε ποιο είναι το όνομα του συζύγου της.

«Μου λέει η υπαλληλος:”φαίνεστε να είστε παντρεμένη”, αναφέρει η παθούσα. Φαινόταν ότι είχε δηλωθεί γάμος στην Αλβανία. Ξεκίνησα να ψάχνω λοιπόν τι έχει συμβεί, πήγα στο ειδικό ληξιαρχείο ζήτησα τα έγγραφα του φακέλου μου, μου έδωσαν έναν φάκελο ημιτελή, από εκεί φαίνεται ότι είναι μπλεγμένο και το ειδικό ληξιαρχείο».

Το πρώτο πράγμα που της προξένησε εντύπωση ήταν πως μέσα στο φάκελο δεν υπήρχε η παραμικρή πληροφορία για τον γαμπρό, ούτε καν αντίγραφο διαβατηρίου.

«Κάθε χαρτί έχει πρόβλημα, η ληξιαρχική πράξη γάμου από την Αλβανία, το υπογράφει μία δικηγόρος Αθήνας, η οποία είναι φάντασμα, είναι εξαφανισμένη εδώ και τρία χρόνια, προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί της, δεν έχει σηκώσει ποτέ τηλέφωνο, δεν βρίσκουμε τίποτα στο ίντερνετ για αυτή» λέει η γυναίκα.

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια εξέλιξη τρία χρόνια μετά.

 

Ο δήμος Καλαμαριάς

«Ουδεμία σχέση έχει η υπηρεσία του Τμήματος Αστικής και Δημοτικής Κατάστασης με τις δύο περιπτώσεις γυναικών(δημότισσες Καλαμαριάς), που φέρονται ως έγγαμες στα έγγραφα της οικογενειακής τους κατάστασης ενώ οι ίδιες ισχυρίζονται το αντίθετο» διευκρινίζει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Καλαμαριάς.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος, και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι έχει συναφθεί γάμος στην Αλβανία, με Αλβανούς υπηκόους, οι οποίοι δηλώθηκαν ως ληξιαρχικά γεγονότα στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών. Στη συνέχεια το Ειδικό Ληξιαρχείο, έστειλε τις εν λόγω ληξιαρχικές πράξεις στο Δημοτολόγιο του Δήμου Καλαμαριάς, προκειμένου να ενημερωθεί για το γεγονός και να διαμορφωθεί αναλόγως η οικογενειακή κατάσταση.

«Όταν οι δύο δημότισσες ανακάλυψαν ότι είναι παντρεμένες, η Υπηρεσία μας τις σύστησε να κινηθούν νομικά, προκειμένου να διερευνηθούν οι υποθέσεις τους, ενώ από την πλευρά του το Δημοτολόγιο παρείχε τα πιστοποιητικά που ζητήθηκαν για δικαστική χρήση», επισημαίνει ο Δήμος Καλαμαριάς και προσθέτει ότι “παρά το γεγονός ότι και οι δύο γυναίκες ενημερώθηκαν για το θέμα από το 2018 και το 2019, αντίστοιχα, το Δημοτολόγιο Καλαμαριάς δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα αποδέκτης κάποιας δικαστική απόφασης, που να ακυρώνει τους παραπάνω γάμους».

“Το λόγο έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Ο Δήμος Καλαμαριάς θα στηρίξει με όποιο τρόπο χρειαστεί τις έρευνες που διεξάγονται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Naftemporiki.gr