«Καμπανάκι» από ΔΝΤ για πολλαπλά σοκ πληθωρισμού στην παγκόσμια οικονομία

«Καμπανάκι» από ΔΝΤ για πολλαπλά σοκ πληθωρισμού στην παγκόσμια οικονομία

«Πιστεύω ότι πρέπει να εξοικειωνόμαστε με την ιδέα πως αυτό που βιώνουμε τώρα μπορεί να μην είναι το τελευταίο πληθωριστικό σοκ» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ

Τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενα πληθωριστικά σοκ στην παγκόσμια οικονομία έκρουσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, σε ομιλία της στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των G-7 στη Γερμανία.

Η Γκεοργκίεβα δήλωσε στο Reuters ότι γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο για τις κεντρικές τράπεζες να οδηγήσουν χαμηλότερα τον πληθωρισμό, χωρίς να προκαλέσουν ύφεση λόγω των αυξανόμενων πιέσεων στις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων από τον πόλεμο στην Ουκρανία, των πολιτικών της Κίνας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και της ανάγκης αναδιοργάνωσης των εφοδιαστικών αλυσίδων.

«Πιστεύω ότι πρέπει να εξοικειωνόμαστε με την ιδέα πως αυτό που βιώνουμε τώρα μπορεί να μην είναι το τελευταίο σοκ», τόνισε στα περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών των χωρών της G7.

Διαβάστε ακόμη:

Αναλυτές: Τέλος για φέτος οι θετικές αποδόσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές (γραφήματα)

Ελαιώνες Σακελλαροπούλου: Το «άγιο» ελαιόλαδο της Λακωνίας και η εταιρεία που σαρώνει στους διεθνείς διαγωνισμούς (pics)

H Ιntercontinental κάνει ντεμπούτο το 2023 στην Κρήτη – Επεκτείνει για 20 χρόνια τη συμφωνία για την Αθήνα

Πηγή: Newmoney.gr