ΗΠΑ: Tα πλοία κατεβάζουν ταχύτητα για να προστατέψουν τις φάλαινες

ΗΠΑ: Tα πλοία κατεβάζουν ταχύτητα για να προστατέψουν τις φάλαινες

Μέτρα περιορισμού της ταχύτητας πλοίων έξω από την ανατολική ακτή αναμένεται να επιβάλλουν οι ΗΠΑ, προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο χτυπημάτων για τις απειλούμενες μαύρες φάλαινες του Βόρειου Ατλαντικού.

Τα χτυπήματα από σκάφη και η εμπλοκή σε αλιευτικά εργαλεία είναι οι δύο μεγαλύτερες απειλές για τα γιγάντια κητώδη του είδους Eubalaena glacialis, των οποίων ο πληθυσμός αριθμεί λιγότερα από 340 άτομα στο δυτικό τμήμα του Βόρειου Ατλαντικόύ.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο: Φάλαινα κοντά στην παραλία του Αλίμου – Τι συνέβη

Οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν οδηγία σχετικά με εποχιακές ζώνες για τα διερχόμενα στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή πλοία, των οποίων το όριο ταχύτητάς τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 10.0 κόμβους ταχύτητα μετρηθείσα στην ξηρά (knots over the ground).

Ο περιορισμός της ταχύτητας πρέπει, για λόγους ισονομίας και αμοιβαίας κατανομής του κόστους, να συνδυάζεται με μέτρα για την προστασία των πλοίων από τις ευθύνες που θα προκύψουν (off hire) από καθυστερήσεις αφίξεων λόγω του περιορισμού της ταχύτητας ή από παρεκκλίσεις για την αποφυγή των περιοχών θέασης των φαλαινών.

Το παραπάνω μέτρο διαφυλάσσει την επιβίωση ενός υπό εξαφάνιση θαλάσσιου θηλαστικού και σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές αποτελεί καθήκον και υποχρέωση η προστασία του.

Πηγή: OT.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: Taneagr