ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης 15 ετών σε 20χρονη για διπλή δολοφονία – «Δεν ήταν απερίσκεπτη οδήγηση. Αυτό ήταν δολοφονία»

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης 15 ετών σε 20χρονη για διπλή δολοφονία – «Δεν ήταν απερίσκεπτη οδήγηση. Αυτό ήταν δολοφονία»

Τον Νοέμβριο, της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο, βαριά ανθρωποκτονία με όχημα, κακούργημα, παρά το γεγονός ότι επέμεινε ότι το δυστύχημα ήταν ατύχημα.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι βρισκόταν σε μια «αποστολή θανάτου» την οποία έβλεπε ως διέξοδο από την τοξική τους σχέση και ότι είχε εντοπίσει τη διαδρομή μια εβδομάδα πριν τη δολοφονία.

«Οι ενέργειές της ήταν ελεγχόμενες, μεθοδικές και εσκεμμένες. Δεν πρόκειται για ένα περιστατικό απρόσεκτης οδήγησης. Πρόκειται για φόνο» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η δικαστής.

Η Shirilla κατά τη διάρκεια της δίκης δεν μίλησε καθόλου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, λίγο πριν την ανακοίνωση της ποινής της και ενώ η ετυμηγορία για την καταδίκη της ήταν γεγονός απευθύνθηκε στις οικογένειες των θυμάτων λέγοντας: «Λυπάμαι βαθύτατα. Ελπίζω μια μέρα να καταλάβετε ότι δεν θα άφηνα ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο ή να το έκανα επίτηδες. Μακάρι να μπορούσα να θυμηθώ τι συνέβη», είπε κλαίγοντας.

«Ήμασταν όλοι φίλοι και ο Dom ήταν η αδελφή ψυχή μου», είπε η κατηγορούμενη και απευθυνόμενη στη δική της οικογένεια, είπε: «Μακάρι να μπορούσα να πάρω όλο τον πόνο μακριά. Ευχαριστώ την οικογένειά μου για την υποστήριξη και την αγάπη που μου δίνετε. Σας αγαπώ όλους τόσο πολύ».

Η δικαστής Russo, χθες, Δευτέρα, ημέρα της καταδίκης δήλωσε  ότι το πιο σημαντικό στοιχείο εναντίον της 20χρονης ήταν το «ανατριχιαστικό και τραγικό» υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, το οποίο τη δείχνει να επιταχύνει για να χτυπήσει το Toyota Camry της στον τοίχο ενός εμπορικού κτιρίου.

«Αυτό είναι το είδος των αποδεικτικών στοιχείων που δεν μπορείς να ξεχάσεις ποτέ», δήλωσε η Russo. Επιπλέον είπε ότι η Shirilla τη στιγμή του δυστυχήματος, «ήταν κυριολεκτικά μια κόλαση με ρόδες».

«Τα θύματα βίωσαν τον απόλυτο τρόμο»

Επιπλέον η Russo είπε ότι οι δύο άνδρες στο αυτοκίνητο βίωσαν τον απόλυτο τρόμο καθώς τους οδηγούσε στο θάνατο. «Δεν μπορεί να υπάρχει καμία αμφιβολία για τον απόλυτο τρόμο των δύο ανθρώπων που βρίσκονταν σε εκείνο το αυτοκίνητο», είπε. «Δεν ήταν απερίσκεπτη οδήγηση. Αυτό ήταν δολοφονία».

Πηγή: Taneagr