ΗΠΑ: «Ντου» του FBI στα περιουσιακά στοιχεία του Ρώσου ολιγάρχη Βίκτορ Βέξελμπεργκ

ΗΠΑ: «Ντου» του FBI στα περιουσιακά στοιχεία του Ρώσου ολιγάρχη Βίκτορ Βέξελμπεργκ

Πράκτορες του FBI πραγματοποίησαν έρευνες σε περιουσιακά στοιχεία στη Νέα Υόρκη που συνδέονται με τον Βίκτορ Βέξελμπεργκ, έναν Ρώσο δισεκατομμυριούχο σε βάρος του οποίου, έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία ΗΠΑ και ΕΕ έχουν επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία και έχουν κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία Ρώσων δισεκατομμυριούχων.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι πράκτορες του FBI και των υπηρεσιών ερευνών του υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (HSI) έσερναν κούτες και χρηματοκιβώτια έξω από ένα κτίριο διαμερισμάτων στην οδό Παρκ 515 στο Μανχάταν, όπου και βρίσκεται ένα περιουσιακό στοιχείο που συνδέεται με τον Βέξελμπεργκ, όπως μετέδωσε το NBC.

Πράκτορες πραγματοποίησαν έρευνα και σε ένα περιουσιακό στοιχείο που συνδέεται με τον αναφερόμενο Ρώσο ολιγάρχη στο Σαουθάμπτον της Νέας Υόρκης, όπως μετέδωσε το NBC.

Μία εκπρόσωπος του FBI επιβεβαίωσε ότι πράκτορες ήταν παρόντες στις διευθύνσεις των περιουσιακών στοιχείων του Βέξελμπεργκ στο Μανχάταν και στο Σαουθάμπτον, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. Ένας εκπρόσωπος του HSI αρνήθηκε να σχολιάσει.

Δεν έγινε άμεσα ξεκάθαρο το τι ακριβώς αναζητούσαν οι πράκτορες. Ο Βέξελμπεργκ δεν έχει καταδικαστεί ποινικά στις ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις κατά του Ρώσου επιχειρηματία το 2018, σχετικά με ενδεχόμενη άσκηση ρωσικής επιρροής στις αμερικανικές εκλογές του 2016, αλλά και το 2022, για τους δεσμούς του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το Κρεμλίνο αρνείται την εμπλοκή του στις αμερικανικές εκλογές, ενώ χαρακτηρίζει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως μία “ειδική πολεμική επιχείρηση.”

To άρθρο ΗΠΑ: «Ντου» του FBI στα περιουσιακά στοιχεία του Ρώσου ολιγάρχη Βίκτορ Βέξελμπεργκ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr