Ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς θα μειώσετε την κατανάλωση | Ειδήσεις για την Οικονομία

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς θα μειώσετε την κατανάλωση | Ειδήσεις για την Οικονομία

Εν μέσω ενεργειακής κρίσης και πρώτιστο μέλημα όλων είναι η εξοικονόμηση ενέργειας με τους καταναλωτές να καλούνται για περιορισμό  των ηλεκτρικών συσκευών κατά τις ώρες αιχμής.

Η χώρα μας έχει θέσει ως στόχο για τους επόμενους μήνες, να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά τουλάχιστον 5% στο χρονικό διάστημα από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τις 9 το βράδυ.

«Προσπάθεια όλων μας είναι να περιορίσουμε την χρήση ενεργοβόρων συσκευών τις ώρες 18:00 – 21:00, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιούνται τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οι αρχηγοί των κρατών – μελών κατέληξαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία για δραστικές παρεμβάσεις, με στόχο την μείωση των τιμών ενέργειας, είπε ο αρμόδιος υπουργός και πρόσθεσε πως στην πολύμηνη προσπάθεια για κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές απέναντι στην ενεργειακή κρίση, «η Ελλάδα είναι πρωταγωνιστής και κινείται στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης από την αρχή της κρίσης, με κατάθεση προτάσεων και διαρκείς συνεννοήσεις».

Διαβάστε ακόμη:

Καύσιμα: Πήγαν «περίπατο» οι αποφάσεις για νέα επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης

To παραμύθι των σπάνιων κρασιών και γιατί οι τιμές των fine wines σπάνε ρεκόρ

Στο top-3 με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο τα ελληνικά αεροδρόμια (πίνακας)

Πηγή: Newmoney.gr