Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι καθυστερήσεις, το «βουνό» με τα χαρτιά και οι φωνές

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι καθυστερήσεις, το «βουνό» με τα χαρτιά και οι φωνές

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου αδιαμφισβήτητα ήταν ένα από τα πρόσωπα των ημερών στην τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή. 

Εκτός από την Τετάρτη (27/03/2024) που η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρωταγωνίστησε σε όλες τις στιγμές έντασης στη Βουλή ακόμα και σήμερα κατάφερε να κάνει άνω – κάτω τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών καθώς ισχυριζόμενη ότι δεν είχε ενημερωθεί ότι η διαδικασία των καταληκτικών ομιλιών των επικεφαλής των κομμάτων θα ξεκινούσε στις 17.00.

Μάλιστα σύμφωνα με αυτήκοους και αυτόπτες μάρτυρες οι φωνές διαμαρτυρίας της κας Κωνσταντοπούλου ακούστηκαν και μέσα στην Ολομέλεια. 

Έτσι, το προεδρείο αναγκάστηκε να ξεκινήσει την διαδικασία χωρίς την Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και ενώ θα μιλούσε πρώτη ως το κόμμα με την μικρότερη δύναμη κοινοβουλευτικά τελικά μίλησε 4η στη σειρά και όπως εκτιμούν κοινοβουλευτικοί αν μπορούσε να τραβήξει και άλλο το σχοινί θα μιλούσε λίγο πριν τον πρωθυπουργό.

Εμπόδιο στάθηκε όμως σύμφωνα με πληροφορίες και το «βέτο» του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου ο οποίος αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση του. 

Τελικά, η κα Κωνσταντοπούλου ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας της Βουλής στις 18.15 και μίλησε επί μια ώρα ενώ αυτό που σχολιάστηκε έντονα ήταν το βουνό από τα χαρτιά τα οποία για να τα μεταφέρει στο βήμα χρειάστηκε την βοήθεια υπαλλήλων της Βουλής.

Πηγή: Newsit.gr