Η στρατηγική 5 σημείων της ΝΔ στο δρόμο προς τις κάλπες – Πού ρίχνουν το βάρος

Η στρατηγική 5 σημείων της ΝΔ στο δρόμο προς τις κάλπες - Πού ρίχνουν το βάρος

Τη στρατηγική της ενόψει εκλογών προσαρμόζει βήμα προς βήμα  η Νέα Δημοκρατία, με κεντρικό στόχο την επίτευξη αυτοδυναμίας στις δεύτερες κάλπες. Οι βασικοί της άξονες παραμένουν σταθεροί, ωστόσο αναλόγως της τακτικής που ακολουθούν οι πολιτικοί αντίπαλοι γίνονται και οι αντίστοιχες αναπροσαρμογές.

Κυβερνητικοί παράγοντες κλείνουν τα σενάρια που καλλιεργούνται από την αντιπολίτευση ότι η Νέα Δημοκρατία θα πάει ακόμη και σε τρίτες κάλπες, αν δεν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση στις επερχόμενες εκλογές.

«Ανοιχτές πόρτες» για συνεργασίες.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη (Παραπολιτικά 90,1), ότι αν και εφόσον η Ν.Δ. δεν θα έχει αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες – κάτι που όπως διευκρίνισε, το θεωρεί απολύτως απίθανο – «τιμώντας την εντολή του ελληνικού λαού, θα προσπαθήσει να αναζητήσει συνεργασίες». Μάλιστα, δεν έκλεισε την πόρτα στην Ελληνική Λύση, αναγνώρισε ωστόσο ότι «η συνεργασία με τον κ. Βελόπουλο είναι εξαιρετικά δύσκολη»

Σε πρώτο πλάνο η πόλωση με το ΠΑΣΟΚ

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο «ποντάρουν» στην πόλωση με το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη, το οποίο αποτυπώνεται να καταγράφει δημοσκοπική φθορά, λόγω της εμπλοκής της Εύας Καΐλή στο σκάνδαλο του «Qatar Gate» αλλά και λόγω του… «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαμόγελα προκαλούν σε Μαξίμου  σε Μαξίμου και Μοσχάτο τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αν και σε μικρότερο ποσοστό από πριν, βλέπουν θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μετωπική» με τον ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες αναμένεται να κλιμακωθεί η μετωπική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο επίκεντρο, η σύγκριση των πεπραγμένων της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και των πεπραγμένων της σημερινής διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παράλληλα ο Πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη θα ρίξουν το βάρος τους στην επικοινωνία του προγράμματος της Ν.Δ. για την επόμενη 4ετία.

Τα διλήμματα στις κάλπες

Το δίλημμα της κάλπης παραμένει σταθερό: «Μητσοτάκης ή Τσίπρας», «μπρος ή πίσω». Στο πέρασμα δε προς τις δεύτερες κάλπες, οπότε και η πόλωση θα χτυπήσει «κόκκινο», το διακύβευμα σχεδιάζεται να είναι ακόμη πιο έντονο και θα αφορά και στις συνεργασίες που θα «φωτογραφίσει» ως πιθανές η πρώτη κάλπη.

Στοχευμένες περιοδείες και δράσεις

Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, η Ν.Δ. «στρατευμένη», με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα δώσει περαιτέρω έμφαση στις περιοχές όπου η κυβερνητική παράταξη εμφανίζει δημοσκοπική φθορά και δη στη Βόρεια Ελλάδα, όπου θα πυκνώσουν οι περιοδείες.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός αναμένεται να προβεί σε στοχευμένες δράσεις, προτάσσοντας το ιδεολογικό πρόσημο της Ν.Δ., ενώ το βλέμμα είναι πάντα στραμμένο και στην συσπείρωση της «γαλάζιας» βάσης.

To άρθρο Η στρατηγική 5 σημείων της ΝΔ στο δρόμο προς τις κάλπες – Πού ρίχνουν το βάρος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr