Η ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Η ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη διαδικασία συζήτησης στη Βουλή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και την ενίσχυση του δημοσίου πανεπιστημίου.

Πλέον ακολουθεί η ονομαστική ψηφοφορία, τόσο επί της αρχής όσο και επί των επίμαχων άρθρων για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, την οποία έχουν ζητήσει η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

«Συζητάμε επί ενός νομοσχεδίου που έχει ιστορικά χαρακτηριστικά. Σταχυολογώ πάρα πολύ γρήγορα. Η ψηφοφορία είναι ονομαστική στα άρθρα. Έχουμε όλη την δυνατότητα να δείξουμε αν θα καταψηφίσετε τα άρθρα που αποτελούν πρόταση των πρυτάνεων; Ιδού η Ρόδος… Σας καλούμε να τα υιοθετήσετε. Πρόταση των πρυτάνεων ήταν. Μια συζήτηση ένα αίτημα δεκαετιών, σήμερα γίνεται πραγματικότητα» τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στην καταληκτική του τοποθέτηση πριν από την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου.

 Δείτε Live

«Μετά από δεκαετίες συζήτησης γίνεται νόμος του κράτους αυτή η μεγάλη ιστορική αλλαγή. Σας καλώ να την ψηφίσουμε όλοι μαζί» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

«Σε εκείνους που δεν την υποστηρίζουν σήμερα θα πω το εξής: Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε και η ευθύνη είναι επάνω μας, για να σας πείσουμε» σημείωσε.

To άρθρο Η ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr