Η Νίκη Κεραμέως στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση

Η Νίκη Κεραμέως στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση

Από τις 16 έως και τις 19 Σεπτέμβρίου, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για τον Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης (Transforming Education Summit) που συγκαλεί ο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Η Νίκη Κεραμέως θα παρευρεθεί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε μία σειρά από συνεδρίες του ΟΗΕ, καθώς και στο κλείσιμο της Ολομέλειας, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στη θεματική του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης, ως επικεφαλής από κοινού με την Σιγκαπούρη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Ως μέλος του «Mission 4.7», «ενός δικτύου εκπροσώπων από τη διεθνή πολιτική σκηνή, τον ακαδημαϊκό χώρο, την κοινωνία των πολιτών και τον επιχειρηματικό κόσμο, που στοχεύει στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού της εκπαίδευσης», σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα πάρει μέρος σε εκδήλωση που διοργανώνεται στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, η κ. Κεραμέως προβλέπεται να επισκεφθεί start-up επιχειρήσεις που ειδικεύονται σε ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία και να έχει διμερείς συναντήσεις με υπουργούς Παιδείας άλλων κρατών και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Κατά την προετοιμασία της Συνόδου, η Ελλάδα, διά του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, «διαδραμάτισε καίριο ρόλο, ως μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Συνόδου και ως από κοινού επικεφαλής (μαζί με τη Σιγκαπούρη) σε μία από τις πέντε κεντρικές θεματικές ενότητες για την ψηφιακή μάθηση και τον μετασχηματισμό της εκπαίδευσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ακόμα, το υπουργείο διοργάνωσε δύο γύρους εθνικών διαβουλεύσεων και συμμετείχε ενεργά στην προπαρασκευαστική Σύνοδο Κορυφής υπουργών Παιδείας στο Παρίσι, τον περασμένο Ιούνιο.

To άρθρο Η Νίκη Κεραμέως στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr