Η Loreen ανέβασε τη Σουηδία στην κορυφή του 67ου διαγωνισμού

Η Loreen ανέβασε τη Σουηδία στην κορυφή του 67ου διαγωνισμού

Η Σουηδία, με την Loreen και το τραγούδι «Tattoo», ήταν η μεγάλη νικήτρια στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision συγκεντρώνοντας 583 βαθμούς στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στην «M&S Bank Arena» του Λίβερπουλ για λογαριασμό της Ουκρανίας, η οποία είχε επικρατήσει πέρυσι, αλλά δεν μπορούσε να φιλοξενήσει στο έδαφός της τον φετινό διαγωνισμό εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία.

Η Σουηδία αναδείχθηκε για 7η φορά νικήτρια της Eurovision και η 39χρονη Loreen έγινε η πρώτη γυναίκα που κερδίζει για τη χώρα της τον διαγωνισμό για δεύτερη φορά μετά την ερμηνεία του «Euphoria», το 2012.

Επίσης, είναι ο δεύτερος καλλιτέχνης στην ιστορία της διοργάνωσης που κερδίζει δεύτερη φορά μετά τον Τζόνι Λόγκαν, ο οποίος πρώτευσε δύο φορές εκπροσωπώντας την Ιρλανδία, το 1980 και το 1987.

Στη δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης βρέθηκε ο Käärijä από τη Φινλανδία με το τραγούδι «Cha Cha Cha», συγκεντρώνοντας 526 βαθμούς, ενώ την τρίτη θέση απέσπασε η Noa Kirel από το Ισραήλ με το τραγούδι «Unicorn», συγκεντρώνοντας 362 βαθμούς.

Η Κύπρος που εκπροσωπήθηκε από τον Andrew Lambrou και την μπαλάντα με τίτλο «Break a Broken Heart» κατέλαβε τη 12η θέση, συγκεντρώνοντας 126 βαθμούς.

Πηγή: Naftemporiki.gr