Η ΕΣΗΕΑ καλεί σε κοινή συνάντηση την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τον ΔΣΑ και τον ΙΣΑ

Η ΕΣΗΕΑ καλεί σε κοινή συνάντηση την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τον ΔΣΑ και τον ΙΣΑ

Με επιστολή της η ΕΣΗΕΑ καλεί σε κοινή συνάντηση τους Προέδρους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών τους αναφορικά με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ ανέφερε:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με απόλυτη προσήλωση στην  προάσπιση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τον σεβασμό της προσωπικότητας, της αξιοπρέπειας και του απαραβίαστου της ιδιωτικής ζωής του ανθρώπου καθώς και στη διαφύλαξη της πολυφωνικής και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, παρακολουθεί στενά την κάλυψη της αποτρόπαιης υπόθεσης κακοποίησης της 12χρονης και συντονίζει σειρά ενεργειών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν απαράδεκτα φαινόμενα που προσβάλλουν τους πολίτες και τη δημοσιογραφική αποστολή.

Με σημερινή του επιστολή προς την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών καθώς και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τους Προέδρους σε κοινή συνάντηση, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους σχετικά με τις παραβιάσεις των κανόνων δεοντολογίας και τους τρόπους αντιμετώπισής τους». 

Πηγή: Naftemporiki.gr