Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σήμερα 13/01

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σήμερα 13/01

Με τα μέτρα να παίρνουν παράταση για μια εβδομάδα πραγματοποιείται σήμερα η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. 

Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κ. Γιάννη Οικονόμου. 

Με την κυβερνητική απόφαση να παραμείνουν τα μέτρα για ακόμα μια εβδομάδα ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου. Υπενθύμισε για τους 60 και άνω ότι λήγει η προθεσμία στις 16 Ιανουαρίου. Εξήγησε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη γιατί η πλειοψηφία όσων πεθαίνουν ή νοσούν βαριά από κορονοϊό είναι σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και τόνισε ότι το πρόστιμο θα επιβάλλεται κανονικά. «Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια ανοχής, πειθούς και διευκόλυνσης», σημείωσε.

Για την επαναλειτουργία των σχολείων είπε ότι παρά την αντίδραση της αντιπολίτευσης μόλις 2 στα 80.000 τμήματα είχαν κλείσει γιατί νόσησε το 50+1 των μαθητών.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για να καλυφθούν οι όποιες αρρυθμίες στην εκπαιδευτική κοινότητα με προσλήψεις εκπαιδευτικών και τόνισε ότι έπεσαν ήδη οι υπογραφές για την απόφαση 566 αναπληρωτών τρίμηνης διάρκειας. 

Για την εργασία, ο κ. Οικονόμου είπε ότι στόχος είναι η τόνωση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής. Απαρίθμησε τα 11 νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ με αποτέλεσμα να προσφερθούν 86.000 νέες θέσεις εργασίας. 

Δείτε όλη την ενημέρωση

 

 

To άρθρο Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σήμερα 13/01 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr