Γουάτσα: Θα συνεχίσω τις επενδύσεις στην Ελλάδα – Είμαι ενθουσιασμένος με τις προοπτικές των τραπεζών | Ειδήσεις για την Οικονομία

Γουάτσα: Θα συνεχίσω τις επενδύσεις στην Ελλάδα – Είμαι ενθουσιασμένος με τις προοπτικές των τραπεζών | Ειδήσεις για την Οικονομία

Τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εξήρε ο Πρεμ Γουάτσα, επικεφαλής του καναδικού ταμείου Fairfax, ο οποίος έδωσε το «παρών» στο Διεθνές Φόρουμ των Δελφών.

«Η προοπτική της οικονομίας είναι σημαντικά μακροπρόθεσμη, σε βάθος 5-6 ετών» δήλωσε, μεταξύ άλλων, επιβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα «τα πηγαίνει πολύ καλά».

«Η ανεργία μειώνεται, οι άνθρωποι έχουν πολλές ευκαιρίες, υπάρχουν πολλές επενδύσεις» πρόσθεσε, στο ίδιο μήκος κύματος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον.

Όσον αφορά την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, ο κ. Γουάτσα διαμήνυσε ότι είναι πολύ σημαντική για τη χώρα. «Είμαι μια μεγάλη ευκαιρία» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τον πολιτικό παράγοντα, υπογράμμισε yη σημασία της πολιτικής σταθερότητας, η οποία έχει ενισχύσει την ελκυστικότητα της χώρας. «Η Ελλάδα προσελκύει ρήματα από όλο τον κόσμο. Έχουμε πολιτική σταθερότητα, οι πολιτικές είναι φιλικές» επεσήμανε, παράλληλα.

Τέλος, σχετικά με τις εγχώριες τράπεζες, δήλωσε ενθουσιασμένος με τις προοπτικές του κλάδου, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να επενδύει στην Ελλάδα. Εξάλλου, όπως σημείωσε με νόημα, η χώρα έχει πολλές καλές εταιρείες.

Διαβάστε ακόμη:

Από το «recovery» στο «rehabilitation» story – Πώς βλέπουν την Ελλάδα οι διεθνείς επενδυτές

ΟΠΑΠ: Ανεβάζει τον πήχη για το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

Π. Λασκαρίδης: Σε πτώση η ελληνική σημαία, αλλά υπάρχουν σημάδια αισιοδοξίας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: Newmoney.gr