Γιώργος Γεραπετρίτης: Τα σιτηρά της Ουκρανίας μπορούν να μεταφερθούν μέσω Αλεξανδρούπολης

Γιώργος Γεραπετρίτης: Τα σιτηρά της Ουκρανίας μπορούν να μεταφερθούν μέσω Αλεξανδρούπολης

Στο Κίεβο της Ουκρανίας βρέθηκε τη Δευτέρα (2.10.2023) ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα, μαζί με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, συνεδρίασε για συμβολικούς λόγους στο Κίεβο το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ. Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών – μελών της ΕΕ επιβεβαίωσαν την αμέριστη στήριξή τους στην Ουκρανία και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του ουκρανικού λαού.

Στην παρέμβασή του, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης επικεντρώθηκε στις «τεράστιες διαχυτικές συνέπειες», όπως είπε, που θα έχει ιδίως για τον εφοδιασμό χωρών του παγκόσμιου Νότου η κατάρρευση της συμφωνίας με τη Ρωσία για την ασφαλή εξαγωγή των σιτηρών από την Ουκρανία μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός Εξωτερικών ανέδειξε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης και αναφέρθηκε στη δυνατότητα μεταφοράς των σιτηρών μέσω των λιμανιών της Βορείου Ελλάδος, και ειδικά της Αλεξανδρούπολης.

To άρθρο Γιώργος Γεραπετρίτης: Τα σιτηρά της Ουκρανίας μπορούν να μεταφερθούν μέσω Αλεξανδρούπολης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr