Γεωργιάδης: Έρχονται νέες θέσεις εργασίας με μεγαλύτερους μισθούς (vid)

Γεωργιάδης: Έρχονται νέες θέσεις εργασίας με μεγαλύτερους μισθούς (vid)

Ο δείκτης της βιομηχανικής παραγωγής αυτή την στιγμή έχει το ρεκόρ όλων των εποχών – Tι είπε ο υπουργός Ανάπτυξης για τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες και το θέμα Αποστολάκη

Η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει και κινείται με υψηλούς ρυθμούς, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open απαντώντας σε ερώτηση για τα οικονομικά αποτελέσματα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός «χθες βγήκε ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής PMI για τον Αύγουστο του 2021. Είχαμε το ρεκόρ όλων των εποχών για την ελληνική μεταποιητική δραστηριότητα. Χθές είχαμε και το ρεκόρ όλων των εποχών στις ελληνικές εξαγωγές και σε όγκο και σε τζίρο. Όπως είχαμε υποσχεθεί, η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει και κινείται με υψηλούς ρυθμούς».

«Αυτή η υψηλή μεταποιητική δραστηριότητα σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, σημαίνει καλύτερα πληρωμένες θέσεις εργασίας, σημαίνει άνοδο βοιοτικού επιπέδου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος μίλησε και για τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ομόλογο λέγοντας για την« έξοδό της χώρας στις αγορές με ταυτόχρονα δυο ομόλογα, ένα πενταετές με το οποίο δανειστήκαμε σχεδόν με 0%, ουσιαστικά χωρίς τόκο, και ένα δεύτερο ομόλογο για τριάντα χρόνια με 1,67%».

Για το θέμα Αποστολάκη

Σχετικά με τον κ. Αποστολάκη ο υπουργός σχολίασε τις εξελίξεις ως εξής: «Εγώ δεν είπα ότι δεν κάνει για καφετζής επειδή δεν δέχθηκε τη θέση. Είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου να δέχεται ή να μη δέχεται μια θέση. Είναι άλλο να μη δεχτείς μια θέση από πριν και είναι άλλο το έχεις πει «ναι», να έχει ανακοινωθεί το όνομά σου και μετά από δύο αναρτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Πολάκη να το βάζεις στα πόδια. Η θέση αυτή είναι για κάποιον που πρέπει να αντέχει στην πίεση. Ο κ. Αποστολάκης έδειξε ότι δεν αντέχει».

«Κάθε πράξη δημοσίου προσώπου κρίνεται. Ο κ. Αποστολάκης είπε – ξείπε. Ο καθένας μπορεί να κρίνει πως είναι να έχεις δίπλα σου έναν συνεργάτη που λέει και ξελέει. Το θέμα Αποστολάκη έληξε, πάμε παρακάτω», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και προσέθεσε: «Η πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν ειλικρινής. Όμως απεδείχθη ότι το πραγματικό κίνητρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν το ενδιαφέρον για το σπίτι που καίγεται ή για τον άνθρωπο που καταστράφηκε, αλλά η επόμενη δημοσκόπηση. Εμείς δεν κάναμε επιλογή με κριτήριο την επόμενη δημοσκόπηση. Η επιλογή Αποστολάκη ήταν δύσκολη επιλογή, είχε κόστος για τον κ. Μητσοτάκη να την κάνει».

Διαβάστε ακόμη:

Το «κόλπο» με τα ομόλογα: «Κούρεμα χρέους» με μηδενικά επιτόκια

Τα «χρυσά» deals των +6 δισ. ευρώ που αλλάζουν την ελληνική αγορά

Δημόσιο: Άρχισαν οι αιτήσεις για τις 2.090 θέσεις εργασίας – Η διαδικασία για την υποβολή

Πηγή: Newmoney.gr