Παρασκευή
01.07.2022

Γεωργιάδης: Επόμενο στοίχημα να φτιάξουμε νέους επενδυτικούς μαγνήτες σε ολόκληρη την χώρα

Γεωργιάδης: Επόμενο στοίχημα να φτιάξουμε νέους επενδυτικούς μαγνήτες σε ολόκληρη την χώρα

Τι είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο πλαίσιο του 10ου Regional Growth Conference στην Πάτρα

Τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα αναπτύξει επενδυτικά εργαλεία που θα απευθύνονται ισόρροπα και στην περιφέρεια ανέπτυξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο πλαίσιο του 10ου Regional Growth Conference στην Πάτρα.

Όπως εξήγησε ο υπουργός «το μεγάλο μας στοίχημα είναι αυτή τη νέα Ελλάδα με τη δυνατότητα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, να την αναπτύξουμε ισόρροπα. Να μην έχουμε επενδύσεις μόνο στην Αττική ή τη Θεσσαλονίκη. Η Αχαΐα και η Δυτική Ελλάδα μας απασχολούν πολύ και αναζητούμε τους τρόπους για να φτιάξουμε επενδυτικούς μαγνήτες στην περιοχή».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμα ότι «η Ελλάδα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ είχε για 7ο συνεχόμενο τρίμηνο αύξηση στις επενδύσεις και για 4ο συνεχόμενο τρίμηνο διψήφια αύξηση στις επενδύσεις. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίδοση των τελευταίων 28 ετών και έτσι καταλαμβάνουμε την πρώτη θέση σε ποσοστιαία αύξηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αύξηση των επενδύσεων, έφερε αύξηση στο ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 κατά +7% σε σχέση με το 2021. Χρονιά που είχαμε ρεκόρ επενδύσεων και ξένων επενδύσεων με ανάπτυξη 8,3%».

Διαβάστε ακόμη:

Νατάσα Κόβα-Kneiss: Η σιδηρά κυρία της ΕΛΤΡΑΚ – Πώς μεγαλώνει το portfolio του ομίλου (pic)

Γιώργος Δεσύλλας: Η FlexCar θα γίνει «μονόκερος» με ρεκόρ ταχύτητας για την Ελλάδα (pics)

Με 35 εκατ. ευρώ στην Prodea AEEAΠ το πρώην κτίριο της L.P. Ellinas στο Μαρούσι (pic)

Πηγή: Newmoney.gr