Γάλλοι τουρίστες καταγγέλλουν ότι πλήρωσαν 5.000 ευρώ για «βλάβη» σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο

Γάλλοι τουρίστες καταγγέλλουν ότι πλήρωσαν 5.000 ευρώ για «βλάβη» σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο

Άλλο ένα περιστατικό εκμετάλλευσης τουριστών αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα μετά από καταγγελία Γάλλων τουριστών που πλήρωσαν 5.000 ευρώ για «βλάβη» σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στη Σαντορίνη.

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν χαρακτηρίζουν συνήθως τους επαγγελματίες μας. Είναι μεμονωμένο περιστατικό αυτό που συνέβη στις 14 Ιουνίου και, έχοντας πάρει πια τον δρόμο της δικαιοσύνης, ο συγκεκριμένος επαγγελματίας θα πάρει αυτό που του αξίζει. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να αμαυρώνει τη φήμη του νησιού» δήλωσε στην ΕΡΤ η αντιδήμαρχος Θήρας, Σοφία Κίτσου.

Σχολιάζοντας την καταγγελία ότι ζευγάρι Γάλλων τουριστών χρεώθηκε, μετά από έντονες πιέσεις, 5.000 ευρώ για δήθεν βλάβη σε ενοικιαζόμενο όχημα, η αντιδήμαρχος δήλωσε ότι« πρόκειται για μια θλιβερή μειοψηφία την οποία θέλουμε να πατάξουμε». Και όπως υποστήριξε, «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει τη φήμη του τουριστικού προορισμού».

Η κ. Κίτσου κάλεσε τους ταξιδιώτες στο νησί που έχουν πέσει θύματα επιτηδείων να καταγγέλουν ανάλογα περιστατικά στον δήμο Θήρας. Αναφερόμενη στο συγκεκριμένο περιστατικό, δήλωσε σχετικά: «Συνομίλησα με τους γονείς των θυμάτων και μου είπαν ότι τα παιδιά ήταν πολύ φοβισμένα από αυτή την ιστορία που τους συνέβη. Αλλά στο σύνολο των άλλων υπηρεσιών είδαν έναν φιλόξενο επιχειρηματία σαντορινιό και είχαν άμεση βοήθεια, όταν συνέβη αυτό το περιστατικό».

Τους εξανάγκασαν να πληρώσουν 5.000 ευρώ

Για το συμβάν μίλησε στην ΕΡΤ και η δικηγόρος Μαριζάνα Κίκιρη, επιβεβαιώνοντας ότι ο δήμος Θήρας έκανε τις δέουσες ενέργειες για να συνδράμει στους καταγγέλλοντες.

«Το συγκεκριμένο τουριστικό πρακτορείο έχει και άλλες καταγγελίες στη Google. Σε καμία περίπτωση δεν καταγγέλλεται το νησί, αλλά ο πράκτορας» είπε η κ. Κίκιρη η οποία περιέγραψε πως το νεαρό ζευγάρι, μετά από απειλές, αναγκάστηκε να καταβάλει 5.000 ευρώ για ένα ήδη χαλασμένο όχημα, το οποίο νοίκιασαν για τις ολιγοήμερες διακοπές τους.

Η δικηγόρος των θυμάτων δήλωσε πως αν ο επιχειρηματίας επιστρέψει τα χρήματα που απέσπασε από τους πελάτες της, αυτοί είναι πρόθυμοι να μην προχωρήσουν στην ποινική δίωξή του και το περιστατικό από πλευράς τους να θεωρηθεί ως λήξαν.

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή: Naftemporiki.gr