Γαλλία: Εκκενώθηκαν ξανά οι Βερσαλλίες και πολλά αεροδρόμια

Γαλλία: Εκκενώθηκαν ξανά οι Βερσαλλίες και πολλά αεροδρόμια

Τις τελευταίες ημέρες, οι απειλές για βόμβα σε μνημεία, σχολεία και αεροδρόμια έχουν αυξηθεί. Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, οι αρχές της Γαλλίας προχώρησαν στην εκκένωση τεσσάρων αεροδρομίων, ενώ για πέμπτη ημέρα, από το προηγούμενο Σάββατο, εκκενώθηκε το Παλάτι των Βερσαλλιών.

Σύμφωνα με την Le Figaro, απειλητικά μηνύματα έλαβαν και σήμερα τα αεροδρόμια  της Λιλ, της Μποβέ, της Ταρμπ, της Βρέστης, της Τουλούζης, της Καρκασόν, της Λυών και της Νίκαιας.

Απειλές για βόμβα δέχτηκαν πολλά αεροδρόμια

Δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια αποτέλεσαν στόχο και τρία εκκενώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, προκαλώντας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα αναστάτωση στις γαλλικές αερομεταφορές την παραμονή των εορτών των Αγίων Πάντων.

Στο Μπορντώ, «σήμερα στις 12 το μεσημέρι, μια νέα απειλή για βόμβα μας ανάγκασε και πάλι να εκκενώσουμε το αεροδρόμιο» αναφέρει στην ιστοσελίδα του. Το αεροδρόμιο Pau και του Μπιαρίτζ εκκενώθηκαν επίσης. Το αεροδρόμιο της Ρεν εκκενώνεται για τρίτη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, αναφέρει το Actu Rennes. Στη Νάντη, μια νέα απειλή για βόμβα ελήφθη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά το αεροδρόμιο δεν εκκενώθηκε. Ο συναγερμός άρθηκε γύρω στις 12:30 μ.μ., αναφέρει το France Bleu Loire Océan.

Στο πλαίσιο των επανειλημμένων προειδοποιήσεων των τελευταίων ημερών, ο εντεταλμένος υπουργός Μεταφορών, Κλεμάν Μπον, θα επισκεφθεί τη Γαλλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) στις 2.30 μ.μ. της Παρασκευής, προτού παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το γραφείο του. Την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκαν εκκενώσεις στα αεροδρόμια της Βρέστης (Finistère), της Καρκασόννης (Aude), της Ρεν (Ille-et-Vilaine), της Ταρμπ (Hautes-Pyrénées), του Μπορντό-Μερινιάκ (Gironde), του Μπεζιέ (Hérault), του Μονπελιέ (Hérault) και της Νάντης (Loire-Atlantique). Παρόμοιες προειδοποιήσεις είχαν ήδη εκδοθεί σε πολλά αεροδρόμια την Τετάρτη.

Εκκενώθηκε για πέμπτη φορά το παλάτι των Βερσαλλιών

Για πέμπτη φορά από το προηγούμενο Σάββατο, το παλάτι των Βερσαλλιών έκανε ξανά εκκένωση αυτή την Παρασκευή «για λόγους ασφαλείας». Μάλιστα, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι το παλάτι θα επαναλειτουργήσει «μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι».

Το διάσημο μνημείο είχε ήδη εκκενωθεί την Πέμπτη, μετά από άλλη μια απειλή για βόμβα. Στις τρεις πρώτες περιπτώσεις, η αναφορά έγινε μέσω της πλατφόρμας moncommissariat.fr, σύμφωνα με τη νομαρχία. Αυτή την εποχή του χρόνου, μεταξύ 10.000 και 15.000 άνθρωποι επισκέπτονται τον τεράστιο χώρο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: Taneagr