Παρασκευή
12.07.2024

Φτωχοί σαν τους Ελληνες – ΤΑ ΝΕΑ

temp

Oι Γερμανοί είναι… φτωχοί σαν τους Ελληνες, κατά το Bloomberg, παρά το γεγονός πως η Γερμανία σε όλη τη μεταπολεμική ιστορία της περηφανευόταν ότι ήταν φάρος ευημερίας και πολιτικής σταθερότητας. Ωστόσο, πλέον, η γερμανική οικονομία είναι στάσιμη και η κοινωνική αρμονία έχει δώσει τη θέση της στην αγανάκτηση και τον διχασμό.

Σύμφωνα το Bloomberg, η άνιση κατανομή πλούτου στη Γερμανία έχει υποεκτιμηθεί: Το πλουσιότερο 10% των νοικοκυριών κατέχει μέση καθαρή περιουσία αξίας πάνω από 725.000 ευρώ και ελέγχει περισσότερο από τον μισό πλούτο της χώρας, ενώ η περιουσία του φτωχότερου 40% δεν ξεπερνά τα 44.000 ευρώ, όπως απέδειξε έρευνα της Bundesbank το 2021. Μάλιστα, το μέσο γερμανικό νοικοκυριό διαθέτει μόλις ελάχιστο πλούτο παραπάνω από το μέσο ελληνικό νοικοκυριό, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση από τον… πάτο σε ευρωπαϊκή κλίμακα, στα 106.206 ευρώ, σοκαριστικά χαμηλότερα σε σχέση με την κυρίαρχη θέση της Γερμανίας σε ρόλο οδηγού της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ακολουθούν στην πέμπτη θέση από το τέλος της κατάταξης, οι Ελληνες με μέση περιουσία 97.748 ευρώ. Σε συνδυασμό με τον πιεστικό πληθωρισμό και την απώλεια φθηνού ρωσικού φυσικού αερίου, η οικονομική επισφάλεια κάνει τους Γερμανούς να νιώθουν ότι το βιοτικό τους επίπεδο απειλείται και ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει μυρωδιά.

Τελευταία Νέα

Πηγή: Tanea.gr