Φεστιβάλ Καλαμάτας: «Πόλεμος» υπουργείου Πολιτισμού – ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση Μενδώνη και Γιατρομανωλάκη

Βιασμός στην Θεσσαλονίκη Λίνα Μενδώνη

Στο «κόκκινο» παραμένει η αντιπαράθεση υπουργείου Πολιτισμού και ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση της Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού, Νίκου Γιατρομανωλάκη πριν την ύψωση πανό κατά του Δημήτρη Λιγνάδη στην έναρξη του διεθνούς φεστιβάλ χορού στην Καλαμάτα.

Η Λίνα Μενδώνη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «εργαλειοποίηση του χώρου του πολιτισμού», με την Κουμουνδούρου να απαντά, υποστηρίζοντας ότι «η δίκαιη αντίδραση των ανθρώπων του πολιτισμού για τον βιαστή Λιγνάδη, χαρακτηρίζεται εργαλειοποίηση του πολιτισμού από την κ. Μενδώνη».

Με νέα ανακοίνωση το ΥΠΠΟ αναφέρει ότι «η χυδαία απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει πολλά περισσότερα από όσα προσπαθεί να καλύψει, όπως και η μέθοδός τους να βαφτίσουν την τοξικότητα πολιτική άποψη».

Ακολούθησε νέα λιτή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην οποία απευθύνεται στην κ. Μενδώνη, λέγοντας ότι «τοξικότητα και χυδαιότητα είναι κάποιος να καλύπτει βιαστές ανηλίκων».

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Παρασκευής (15.07.2022), χορευτές στο διεθνές φεστιβάλ χορού Καλαμάτας εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην υπό όρους αποφυλάκιση του γνωστού σκηνοθέτη, παρότι κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος για δύο βιασμούς ανηλίκων. Σήκωσαν πανό διαμαρτυρίας που ανέγραφε στα αγγλικά «Rapists Must Be In Jail», δηλαδή, οι «βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή» (κάτω φωτογραφία από eleftheriaonline).

Τόσο η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, όσο και ο υφυπουργός, Νίκος Γιατρομανωλάκης, αποχώρησαν από το Μέγαρο Χορού, λίγα λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης.

Μενδώνη: Γιατί αποχωρήσαμε – ΣΥΡΙΖΑ: Ο βρόμικος ρόλος της

Στην απόφαση της Λίνας Μενδώνη να μην παραστεί στην πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο οποίο έκανε την εμφάνισή του πανό κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, αναφερόταν, νωρίτερα, ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, που σημείωνε:

«Ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή, προκειμένου να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία της την εργαλειοποίηση του Πολιτισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μετατρέψει τις θεατρικές σκηνές σε λαϊκά δικαστήρια. Σε αυτόν τον κατήφορο δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε».

Για να απαντήσει η Κουμουνδούρου, σημειώνοντας πως «η δίκαιη αντίδραση των ανθρώπων του πολιτισμού για τον βιαστή Λιγνάδη χαρακτηρίζεται εργαλειοποίηση του πολιτισμού από την κ. Μενδώνη.

Η κ. Μενδώνη συνεχίζει να προσβάλει τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του. Βλέπει παντού το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Δυστυχώς για αυτήν δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ΣΥΡΙΖΑ για να έχει κατανοήσει τον βρώμικο ρόλο της.

Όπως φάνηκε στην Καλαμάτα, δεν χρειάζεται να είναι καν απ’ την Ελλάδα».

To άρθρο Φεστιβάλ Καλαμάτας: «Πόλεμος» υπουργείου Πολιτισμού – ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση Μενδώνη και Γιατρομανωλάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: Newsit.gr