Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές σε σπίτια των Αθηνών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές σε σπίτια των Αθηνών

Εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε οικίες στις περιοχές Βουλιαγμένη, Άλιμος, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Βύρωνας, Παλαιό Φάληρο και Άγιους Αναργύρους Αττικής εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.  .

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. υπαστυνόμο Α’ Άννα-Αννιέλα Ευθυμίου, εξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές σε οικίες συμπολιτών μας,  από τις οποίες αφαιρέθηκαν χρηματικά ποσά κοσμήματα και αλλά αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 700.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν δυο Έλληνες ηλικίας 31 και 27 ετών, ο μεν πρώτος ως διευθύνων την εγκληματική ομάδα και ο δεύτερος ως μέλος αυτής. Επιπλέον, σε βάρος του 27χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή πυροβόλου όπλου καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία προκειμένου να αναγνωριστούν από τους δικαιούχους ώστε ακολούθως να αποδοθούν.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ενεργήθηκαν τρεις 3 έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων στις περιοχές Ζεφύρι και Αχαρνές Αττικής, ενώ κατασχεθήκαν ένα 1 λειτουργικό όπλο μάρκας GLOCK το οποίο είχε κλαπεί το έτος 2015, πλήθος φυσιγγίων πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, 1 πλήρες σύστημα οξυγονοκόλλησης για τη διάνοιξη χρηματοκιβωτίων, μεγάλος αριθμός κοσμημάτων και χρυσαφικών, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, χρησιμοποιημένες κάρτες sim καθώς και πέντε 5 φιαλίδια με χημική ουσία για την ανίχνευση περιεκτικότητας χρυσού.

Ακόμη αναζητείται άγνωστος δράστης ως συνεργός των προαναφερθέντων συλληφθέντων. 

Πηγή: Naftemporiki.gr