Έσωσε βρέφος στην Καλαμάτα η σωστή εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες

Έσωσε βρέφος στην Καλαμάτα η σωστή εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες

«Η τεράστια αξία της ορθής εκπαίδευσης στις Πρώτες Βοήθειες αναδεικνύεται καθημερινά μέσα από περιστατικά που συμβαίνουν γύρω μας» τονίζει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Αναφέρει ως πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης (18/4) στην Καλαμάτα, όταν δύο πυροσβέστες, οι οποίοι πρόσφατα, κατόπιν αιτήματός τους, είχαν εκπαιδευτεί δωρεάν στις Πρώτες Βοήθειες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, κατάφεραν να επαναφέρουν βρέφος που είχε χάσει τις αισθήσεις του σε κεντρικό σημείο της πόλης και να το παραδώσουν με ασφάλεια και σε σταθερή κατάσταση στο ασθενοφόρο για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο.

ΕΕΣ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υπογραμμίζει πως, επί δεκαετίες, με του καλύτερους εκπαιδευτές παρέχει σε πολίτες, οργανισμούς, φορείς και εταιρείες υψηλού επιπέδου διαδραστικές εκπαιδεύσεις παροχής Πρώτων Βοηθειών, οι οποίες μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικές σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και στην καθημερινότητα, όπως στο περιστατικό που συνέβη στην Καλαμάτα, καθώς η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να σώσει μια ζωή ή να αποτρέψει μία αναπηρία. «Είμαστε υπερήφανοι για το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν καθημερινά οι εκπαιδευτές μας» αναφέρει.

ΕΕΣ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών που διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να μπορούν, ανά πάσα στιγμή, να προστατεύσουν μία ανθρώπινη ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Μάθετε περισσότερα στο http://www.redcross.gr

Πηγή: Naftemporiki.gr