Ερντογάν: Το Oruc Reis θα επιστρέψει στην αποστολή του στην Ανατολική Μεσόγειο

“Πολεμοχαρείς” δηλώσεις Ερντογάν: Αν δεν το καταλάβουν πολιτικά, θα το βιώσουν στο πεδίο της μάχης

Η Τουρκία απέσυρε το τουρκικό πλοίο σεισμογραφικών ερευνών Oruc Reis από την ανατολική Μεσόγειο για να επιτρέψει μια διπλωματική προσέγγιση με την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι τουρκικές επιχειρήσεις στην περιοχή έχουν τελειώσει, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τις προσευχές της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως είναι έτοιμος να συναντηθεί με φυσική παρουσία ή μέσω βιντεοδιάσκεψης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να συζητήσουν τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι δεν χρειάζεται να συνομιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό αν η Ελλάδα τηρήσει την στάση που ακολούθησε στο Καστελλόριζο, “δείχνοντας” την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο νησί.

Όπως μεταδίδει το Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για μια συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά το ουσιαστικό είναι τι θα συζητηθεί και για ποιους λόγους θα γίνει η συνάντηση.

Ταυτόχρονα επανέλαβε ότι το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis θα επιστρέψει στην αποστολή του στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης.

Πηγή: Tomanifesto.gr