Παρασκευή
09.12.2022

Έρευνα – Λογαριασμοί ρεύματος: Πόσοι τους αποπληρώνουν εγκαίρως | Ειδήσεις για την Οικονομία

Έρευνα – Λογαριασμοί ρεύματος: Πόσοι τους αποπληρώνουν εγκαίρως | Ειδήσεις για την Οικονομία

Ποιος ευθύνεται για την εκτόξευση των τιμών στους λογαριασμούς ρεύματος; Πώς αντιλαμβάνονται οι Έλληνες πολίτες τη σημερινή ενεργειακή κρίση, τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητά τους, αλλά και τις προεκτάσεις της για την εγχώρια κλιματική δράση; Πόσο πολύ εμπιστευόμαστε την αιολική ενέργεια και ποιες δράσεις είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε για τον περιορισμό του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής;

Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες πολίτες παραδέχονται ότι καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια στο σπίτι τους από αυτήν που έχουν πραγματικά ανάγκη, λόγω του σημερινού υψηλού κόστους, ενώ μόλις 2 στους 10 καταφέρνουν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος εγκαίρως και χωρίς σημαντικές δυσκολίες.

Παράλληλα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι πολίτες ανησυχούν ιδιαίτερα για την αυξανόμενη συχνότητα και ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων στη χώρα μας, την οποία τρεις στους τέσσερις αποδίδουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα της πρώτης πανελλαδικής δημοσκόπησης για την αποτύπωση των στάσεων και αντιλήψεων των Ελληνίδων και Ελλήνων για την ενεργειακή κρίση και την κλιματική αλλαγή, η οποία σχεδιάστηκε και εκπονήθηκε από το Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης (ΕΣΑΔ) του ΕΜΠ, σε συνεργασία με την PRORATA, στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου PARIS REINFORCE, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή Χάρη Δούκα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1026 ατόμων, με μεικτό μοντέλο τηλεφωνικής και online συμπλήρωσης δομημένου ερωτηματολογίου.

Διαβάστε ακόμη

Tο νέο Concorde σε υπερατλαντικές πτήσεις με υπερηχητικές ταχύτητες

Οι κορυφαίες γαστρο-ταβέρνες και τα πιάτα που δεν πρέπει να ξεχαστούν

Η «μεγάλη σφαγή» των εργαζομένων στις τεχνολογικές εταιρείες (pics)

Πηγή: Newmoney.gr